Forum eSterownik.pl Czy moge sterować zaworem 4d Subskrybuj | ||||
|
||||
darek1981
|
Witam mam pytanie posiadam piec ogniwo Eco plus 16kw klasa 4
Aplikacją ecoal 1.1.0.48 i chciałbym kupić silownik zaworu 4d Bo np jak wszyscy wychodzą z domu a po godzinach porannych chciałbym obniżać temperaturę Na kaloryferach które mam na drugim piętrze, czy podczas pracy kotła Retorowy-grupowy , będę mógł regulować zaworem aby obniżyć temperaturę na kaloryferach , pozdrawiam dodane 2024-10-07 08:22 |
|||
|
||||
rj1972
|
Bezpieczniej będzie jak podasz jaką masz wersję sterownika. 2 lata temu pisałeś że zrobiono Tobie aktualizację do wersji 3.5 ale tak trochę to nie jest jasne.
dodane 2024-10-07 09:30Niewątpliwie taki siłownik to duże udognienie. |
|||
|
||||
darek1981
|
Wersją oprogramowania 1.1.35.30
Wersją sprzętu 3,5 Chodzi mi oto czy będę mógł przez telefon ecoal sterować tym zaworem 4d aby obniżać temperaturę na kaloryferach |
|||
|
||||
rj1972
|
Ecoal v3.5. Tak.
Do kompletu potrzebujesz czujnik temp T1. |
|||
|
||||
darek1981
|
Ok czujnik mam bo kiedyś dostałem go z piecem , zamówię silownik dedykowany do zaworu i podłącze, dziękuję za pomoc i pozdrawiam , odezwę się jeszcze
|
|||
|
||||
PAndrzej
|
mozna sterowac zaworem ale tylko podczas pracy poeca na recznym bo automat sam steruje otwarciem i zamknieciem zaworu możesz jedynie ustawic kont max otwarcia i będzie utrzymyeał go na auto.
|
|||
|
||||
leON22
|
@PAndrzej co to za farmazony pan piszesz 😕 ❓ Automat sam nie wysteruje odpowiednio zaworem 4d bez zamontowanego wcześniej czujnika temp.za nim, jak wyżej napisał @rj1972. W trybie ręcznym można go jedynie zamknąć lub otworzyć .
|
|||