Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Pello v3.5 chyba nie działa tryb auto lato Subskrybuj | ||||
|
||||
andgro
![]() |
Witam Czy w trybie palenia drewnem działa tryb auto lato? U mnie nie działa. Piec Ogniwo Bio Duo 15 kW. Palenie drewnem, bufor zewnętrzny. .
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
W programatorze AutoLato masz ustawiony cały czas tryb Zima - dlatego masz wrażenie, że nie działa - bo zachowuje się jak przy normalnej pracy.
|
|||
|
||||
andgro
![]() |
Ok zgadza się. Choć nie rozumiem sensu takiego ustawienia. Jeżeli włączę auto-lato to chce by działało na podstawie temperatury a nie jeszcze było zależne od jakiegoś programatora. Jak dla mnie programator ma sens tylko dla ustawienia zima lato, ale to tylko moje zdanie. Dzieki za odpowiedz
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Przeklikaj to a zrozumiesz. Prościej sie nie da. Zaznacz cały programator na kolor pomarańczowy czyli auto-lato wtedy uzyskasz to co chcesz przez 24 godziny 7 dni w tygodniu czyli non stop.
Programator ma sens i kilka opcji do uzyskania w trybie auto-lato w zależności od pory dnia lub temperatury lub to i to. Ustawienie programatora nie przeszkadza aby ręcznie przełączać tryby lato i zima. |
|||