Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Pello v3.5 Czujnik Temperatury T1 gdzie go umieścić? Subskrybuj | ||||
|
||||
Artison93
![]() |
Witam
Przypadkiem podczas montażu modułu radiowego wypiął się czujnik jak w temacie. W aplikacji esterownik jest to czujnik temperatury T1 jako temperatura za zaworem. Więc mogę pytanie gdzie go zamontować? Mam zawór regulus dbv-1. Jak na zdjęciu.
|
|||
|
||||
Michal86
![]() |
Na odwrocie pokrywy sterownika będziesz widział. Lub instrukcja się kłania 😋
|
|||
|
||||
Artison93
![]() |
Niestety ale w instrukcji nie ma. Ale w sterowniku jest on wpięty lecz wypiął się termik z zaworu tak podejrzewam. Więc pytanie gdzie ten czujnik przyłożyć by sterownik miał prawidłowe dane
dodane 2024-03-05 00:19Na której rurce umieścić czujnik temperatury |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jak sama nazwa wskazuje ”czujnik temp.za zaworem 4D ” , czyli na rurce znajdującej się za zaworem, która zasila dany obwód CO ( podłogówka albo grzejniki ) za zaworem odcinającym i pompą CO . Wrzuć fotkę tego odcinka to Ci zaznaczymy gdzie, co i jak
![]() |
|||
|
||||
Michal86
![]() |
Tak jak leOn22 napisał. Zaraz za zaworem n drożnym i pompą. Dobrze zaizoluj.
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
A co w przypadku jak zawór 3D i pompa są na powrocie?
![]() Wtedy czujnik na zasilaniu obwodu CO za węzłem mieszającym ![]() |
|||
|
||||
Artison93
![]() |
||||
|
||||
rj1972
![]() |
To nie jest zawór o którym wyżej piszą. Możesz pokazać zdjęcie swojej instacji?
|
|||
|
||||
Artison93
![]() |
||||
|
||||
rj1972
![]() |
Regulus to zawór schladzajacy na przypadek przegrzania kotła.
Tam nie powinno być tego czujnika. Pokaż fote jak wygląda instalacja za kotłem a szczególnie pompę zasilającą grzejniki. Foto z daleka. Pewnie nie masz żadnego zaworu mieszajacego skoro pokazujesz tylko tego Regulusa. |
|||