W nowym sofcie do sterowników PELLO dodaliśmy obsługę BUFORA. Więcej informacji na forum lub w tym pliku
Forum  bruli.pl v3.5  auto-lato Subskrybuj
2024-02-28 14:20
  berkovi Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Witam chciałbym zapytać dlaczego auto-lato nie działa? Nawet gdy ustawię temperaturę na 10°C, kocioł włącza się i grzeje. I drugie pytanie dlaczego w ustawieniach nie da się skalibrować czujników temperatury wewnętrznej, koło zębate ciągle się kręci. Używam czujnika BT5B.

Dziękuję
2024-02-28 17:52
  PrzemekP Posts: 1519 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
berkovi napisał » 2024-02-28 14:20

Witam chciałbym zapytać dlaczego auto-lato nie działa? Nawet gdy ustawię temperaturę na 10°C, kocioł włącza się i grzeje. I drugie pytanie dlaczego w ustawieniach nie da się skalibrować czujników temperatury wewnętrznej, koło zębate ciągle się kręci. Używam czujnika BT5B.

Dziękuję

Masz ustawiony programator Auto-Lato na zimę.
Co do kalibracji - Czujniki radiowe nie mają możliwości wprowadzania poprawki kalibracyjnej.
2024-02-29 05:52
  berkovi Posts: 4 Ostrzeżenie: 0

Tak, przełączam ręcznie pomiędzy zimą i latem, bo auto nie działa, to zależy kiedy patrzyłeś.

Dziękuję
2024-02-29 07:08
  PrzemekP Posts: 1519 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Masz włączony tryb pracy Auto-Lato




Ale programator trybu Auto-Lato jest ustawiony cały czas na Zima


Dlatego niezależnie od ustawień temperatury trybu Auto-Lato kocioł nadal jest w trybie grzania.
Auto-Lato działa jako wypadowa dwóch warunków - temperatury zewnętrznej oraz programatora.
2024-02-29 07:19
  berkovi Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
dzięki wielkie, w ogóle tego nie zauważyłem
Users on-line: 1983, esi71, koruss