Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl Podbijanie temp. Ponad 20 st. Subskrybuj | ||||
|
||||
ranwood
![]() |
Witam
Jak w temacie,to chyba nienormalne ,ecoal ręczny |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Raczej normalne. Jeśli stosujesz metode regulacji temperatury wew. przez załącz/wyłącz pompę CO to po wyłączeniu pompy kocioł ma nadwyżkę temp i dlatego tak przebija. Masz zawór 4D sterowany recznie? Jeśli tak to zainstaluj siłownik. Obwód CO2 też pewnie odcina.
|
|||
|
||||
ranwood
![]() |
Mam siłownik na zaw.4d i obwód co2 tez wyłącza pompę po uzyskaniu temp.Czy niema opcji że po uzyskaniu temp kotła włączy pompę cw.
Dzięki za pomoc |
|||
|
||||
macko72
![]() |
Zmień algorytm wygaszania kotła na tylko w grzaniu pompy do podgrzaniu pomieszczenia daj na nie taka moja propozycja
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Ok. Przypadkowo glądałem wykres dla CO3.
Z CWÙ nie masz problemu ale jest taka opcja że awaryjnie włączy pompę CWU. U ciebie to występuje ale chwilowo. Ustaw sobie wyłączenie pompy CO po dogrzaniu pomieszczenia na NIE i steruj temp za pomocą siłownika i zaworu mieszajacego wtedy nie będzie tego szoku, skoku temperatury. |
|||