Forum eCoal.pl v3.5 Proszę o weryfikację ustawień Subskrybuj | ||||
|
||||
wladyslawazylak
|
Szanowni Fachowcy,
proszę o weryfikację ustawień kotła. Z góry dziękuje za sugestie!
|
|||
|
||||
rj1972
|
Nie widać Twoich wykresów i rejestru zdarzeń. Musisz to ogarnąć. U siebie na telefonie czy komputerze widzisz?
|
|||
|
||||
wladyslawazylak
|
Też są nie widoczne. Nie wiem dlaczego. Jakieś wskazówki?
|
|||
|
||||
rj1972
|
Zwykle zalecana wymiana karty SD. Może spróbuj zresetować sterownik.
Raczej na pewno masz w niewłaściwym miejscu czujnik temp powrotu bo przy aktywnej ochronie przez CWU trochę mało pokazuje. Wyłącz funkcję pompy dodatkowej, jest jako mieszająca a powinna być wyłączona bo zakładam że masz tylko dwie pompy w układzie. |
|||
|
||||
wladyslawazylak
|
Witajcie,
karta wymieniona, kocioł wyczyszczony, komin wyczyszczony. Uprzejmie proszę o spojrzenie fachowym okiem na parametry kotła. Po zmianie opału wszystko zaczęło szaleć - kocioł nie dogrzewa się, pali dwa razy więcej, dymi - masakra. Będę wdzięczna za sugestie "co poszło nie tak" Edit: zwiększyłam moc dmuchawy i obserwuję czy dogrzeje lepiej kocioł i temperatura spalin czy będzie wyższa. Analizując moje wykresy to 22.11.2024 wszystko działało dobrze i stąd te wnioski. |
|||
|
||||
Kornel1
|
Ja również poproszę fachury co by zajrzeli do ustawień mojego pieca będę wdzięczny za sugestie ponad to mam taki problem ostatnio temperatura na piecu podskoczyła do 80⁰C nie wiedzieć czemu wystudziłem piec i po tygodniu znowu to samo co to może być ?? I czujnik radiowy zewnętrzny przestał pokazywać procent wilgotności da się to jakoś naprawić czy ten do wywalenia i nowy kupić ?
|
|||