Forum eSterownik.pl Programator temperatury wewnętrznej Subskrybuj | ||||
|
||||
seep
|
Witam
Mam problem z programatorem temperatury wewnętrznej. Kocioł ma już kilka lat i do tej pory nie było problemu, w tym sezonie grzewczym nie działa programator nie zmienia temperatury wewnątrz według zadanych wartości tylko utrzymuje naj niszą zadaną temperaturę (temperatura niska zielona) nie mogę przełączyć na tryb aktywny programatora. Może miał ktoś już z tym kłopot
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
||||
|
||||
seep
|
Dziękuje za pomoc podziałało od razu.
Pozdrawiam |
|||
|
||||
marpo007
|
Witam , podpowiedzcie proszę co oznaczają rączki z nr 1 i 2 . Niestety nie ma tego opisanego w instrukcji.
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
marpo007 napisał » 2024-10-14 10:00 Witam , podpowiedzcie proszę co oznaczają rączki z nr 1 i 2 . Niestety nie ma tego opisanego w instrukcji. Blokada nastawy na godzinę bądź dwie godziny. |
|||
|
||||
marpo007
|
ok, dziękuję
|
|||
|
||||
Jerry1973
|
Dzień dobry,
Podepnę się pod temat. Kupiłem ostatnio radiowy czujnik temperatury BT5B do kotła Evopell 8kW ze sterownikiem Pello 3.5. Czujnik poprawnie sparowałem ze sterownikiem dodając go do pokoju "korytarz" Jednak mam problem, że po osiągnięciu zadanej na czujniku temperatury kocioł nie wyłącza się i dalej grzeje. Np. mam ustawioną temperaturę obniżoną na 16,5 stopnia a normalna na 17. Kocioł grzeje pomimo tego że w pomieszczeniu jest już ponad 20 stopni. W obiegi CO1 i CO2 mam ustawiony typ obwodu pompa CO + reg. Pokojowy. Jako typ regulatora mam radiowy czujnik temperatury, oraz zatrzymanie palnika po dogrzaniu pomieszczenia jest wartość TAK. Czego jeszcze brakuje aby kocioł przestał pracować po osiągnięciu zadanej na czujniku temperaturze?. Kocioł współpracuje tylko z podlogówką i zasobnikiem CWU. Jest sprzęgło hydrauliczne i dwa zawory termostatyczne 3- drożne. dodane 2024-11-21 12:14 dodane 2024-11-21 12:19 |
|||
|
||||
rj1972
|
Jeśli nie masz głowic na grzejnikach TH2 i tylko ten jeden czujnik przypisany do pokoju o nazwie korytarz to do sterowania obwodem CO1 musisz odinstalować ten pokój i sparowac ten czujnik w module rozszerzeń.
|
|||