Forum Pello v3.5 Błędy po aktualizacji oprogramowania 1.1.35.40 Subskrybuj | ||||
|
||||
piotrmorka
![]() |
Witam!
Dzisiaj zdalnie dokonałem aktualizacji do wersji j/w. Zaobserwowałem jakieś dziwne błędy przy wskazaniach podpatrując schemat przez eSterownik. 1. Nie wskazuje bieżącej wartości zużywanego pelletu 2. Status pracy - ciągle na "Wygaszanie" - mimo pracuje na grzaniu 3. Brak odświeżania na stronie na bieżąco Spotkał się ktoś z podobnymi problemami? PS. W prawdzie nie ma mnie obecnie w domu ale chciałem zapytać czy z tą aktualizacją wymagana jest również aktualizacja panela? Wogóle gdzie sa jakieś informacje co wnoszą nowe aktualizacje? Pozdrawiam Piotr
|
|||
|
||||
macko72
![]() |
W prawdzie nie ma mnie obecnie w domu ale chciałem zapytać czy z tą aktualizacją wymagana jest również aktualizacja panela?
tak |
|||
|
||||
piotrmorka
![]() |
Dzięki za szybką reakcję...Może dlatego nie chodzi stabilnie jeśli mówić o podglądzie pracy przez witrynę.... Po powrocie aktualizuję panel i będę się przyglądał... A co wnosi to oprogramowanie? |
|||
|
||||
macko72
![]() |
polecam poczytać
szukaj aktualizacja |
|||
|
||||
piotrmorka
![]() |
Szukałem - znalazłem zapisy jedynie do starszych zmian...
Możesz podrzucić linka? |
|||
|
||||
macko72
![]() |
posty użytkownika Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 18Następna stronaOstatnia strona
seba Posty: 1421ELEKTRO-SYSTEM W najnowszej wersji została dodana obsługa nowych głowic termostatycznych TH4. seba Posty: 1421ELEKTRO-SYSTEM Zmienił się tylko typ procesora a dane rejestrowane są na wewnętrznej pamięci Flash zamiast na karcie SD. Reszta pozostała bez zmian. Soft również się nie zmienił. |
|||
|
||||
piotrmorka
![]() |
Czyli nie wiele się zmieniło....
Podziękował ładnie ![]() Poobserwuję u siebie. dodane 2023-03-29 16:33Jestem po aktualizacji pełnej aktualizacji włącznie z panelem. Poprzestawiało moje ustawienia spalania - musiałem wrócić do nich. Nie widzę tylko ustawienia czasu podgrzania grzałki. Gdzie to pioruństwo się teraz schowało.....zdarzenia pokazują zmiany z 20sek na 0 sek? Muszę to zmieniać? |
|||
|
||||
Crash
![]() |
to widzę że nie tylko u mnie aktualizacja rozjechała całe ustawienia ![]() ![]() trochę czasu straconego ale na razie działa. czasu podgrzewania grzałki też nie znalazłem ale za to pojawiło się takie coś: Tryb aktywacji ochrony powrotu i wybór /tylko palnik/ palnik i pompy CO/ tylko pompy CO może to ktoś objaśnić ? wybrałem tylko palnik bo w przeciwnym wypadku nie działało tak jak trzeba I czy można by w aplikacji wprowadzić 2 rzeczy: 1. możliwość potwierdzenia alarmu pustego zasobnika ( nieudane rozpalenie da się wyłączyć a tego nie) 2. możliwość ustawienia przypomnienia na telefon np. "pozostało pelletu na 10 minut " wolał bym dostać sms np. wieczorem że zaraz się skończy pellet niż jak zwykle alarm w nocy którego jeszcze nie da się wyłączyć. Nie wiem czemu ale u mnie przeważnie trafia w nocy ![]() dodane 2023-10-13 11:04 Witam Ponawiam prośbę o możliwość potwierdzenia alarmu pustego zasobnika z poziomu aplikacji. |
|||