Forum Nowa usługa Harmonogram pompy dodatkowej cyrkulacyjnej. Subskrybuj | ||||
|
||||
pab11o
|
Witam
Od pewnego czasu posiadam PC która nie ma możliwości sterowania pompą cyrkulacyjną (dodatkową). Jak ustawić esterownik aby sterował tylko tą pompką i działa według harmonogramu tygodniowego.
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
Wejdź w kalibrację czujników i ustaw korektę temperatury kotła na +25.
Kocioł zawsze będzie w podtrzymaniu. Dodatkowo w ustawieniach podtrzymania ustaw czas postoju na maksymalną wartość czyli 360 minut. Dmuchawę na minimum czyli 20%. Liczbę powtórzeń na 1. Czas pracy podajnika na minimum czyli 3 sekundy. A tak w ogóle, to najlepiej odepnij dmuchawę i napęd ślimaka od sterownika. |
|||
|
||||
pab11o
|
MateoKoc napisał » 2023-03-16 20:42 Wejdź w kalibrację czujników i ustaw korektę temperatury kotła na +25. Kocioł zawsze będzie w podtrzymaniu. Dodatkowo w ustawieniach podtrzymania ustaw czas postoju na maksymalną wartość czyli 360 minut. Dmuchawę na minimum czyli 20%. Liczbę powtórzeń na 1. Czas pracy podajnika na minimum czyli 3 sekundy. A tak w ogóle, to najlepiej odepnij dmuchawę i napęd ślimaka od sterownika. Ustawiłem Tryb zasypowy i odpiąłem pompkę oraz dmuchawę. I tak mi już działa miesiąc. Ale chciałem to zrobić w normalny sposób. Może w następnej aktualizacji dodano by działanie samego harmonogramu pompki cyrkulacyjnej( dodatkowej) |
|||
|
||||
MateoKoc
|
Nie liczyłbym na to. ¯\_(ツ)_/¯
Ps. Wracając do poprzedniego posta. Trzeba jeszcze wyłączyć algorytm wygaszenia kotła. |
|||