Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Nowa usługa Harmonogram pompy dodatkowej cyrkulacyjnej. Subskrybuj | ||||
|
||||
pab11o
![]() |
Witam
Od pewnego czasu posiadam PC która nie ma możliwości sterowania pompą cyrkulacyjną (dodatkową). Jak ustawić esterownik aby sterował tylko tą pompką i działa według harmonogramu tygodniowego.
|
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
Wejdź w kalibrację czujników i ustaw korektę temperatury kotła na +25.
Kocioł zawsze będzie w podtrzymaniu. Dodatkowo w ustawieniach podtrzymania ustaw czas postoju na maksymalną wartość czyli 360 minut. Dmuchawę na minimum czyli 20%. Liczbę powtórzeń na 1. Czas pracy podajnika na minimum czyli 3 sekundy. A tak w ogóle, to najlepiej odepnij dmuchawę i napęd ślimaka od sterownika. |
|||
|
||||
pab11o
![]() |
MateoKoc napisał » 2023-03-16 20:42 Wejdź w kalibrację czujników i ustaw korektę temperatury kotła na +25. Kocioł zawsze będzie w podtrzymaniu. Dodatkowo w ustawieniach podtrzymania ustaw czas postoju na maksymalną wartość czyli 360 minut. Dmuchawę na minimum czyli 20%. Liczbę powtórzeń na 1. Czas pracy podajnika na minimum czyli 3 sekundy. A tak w ogóle, to najlepiej odepnij dmuchawę i napęd ślimaka od sterownika. Ustawiłem Tryb zasypowy i odpiąłem pompkę oraz dmuchawę. I tak mi już działa miesiąc. Ale chciałem to zrobić w normalny sposób. Może w następnej aktualizacji dodano by działanie samego harmonogramu pompki cyrkulacyjnej( dodatkowej) |
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
Nie liczyłbym na to. ¯\_(ツ)_/¯
Ps. Wracając do poprzedniego posta. Trzeba jeszcze wyłączyć algorytm wygaszenia kotła. |
|||