Forum eCoal.pl v3.5 Typ kotła Subskrybuj | ||||
|
||||
Chudinii97
|
Witam. posiadam piec ogniwo EKO PLUS+ 25 KW i ciekawi mnie jaki powinienem miec ustawiony w sterowniku typ kotła , narazie mam EKO PLUS M 26 E, chodź widzę ze są do wyboru również EKO PLUS + , lub 25 KW . jaka różnica miedzy tymi typami kotłów . ?
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
Masz PLUS+, więc wybierz PLUS+.
Plus M to inny model. Pozycja z samą wartością mocy prawdopodobnie odnosi się do innych kotłów. Nie wiem jakich. Może innej marki niż Ogniwo. Ps. Jest jeszcze temat rozróżnienia kotłów Plus M w zależności od rocznika. Dla kotłów sprzed 2021 roku wybieramy: EKO PLUS M Dla kotłów od 2021 roku wybieramy: EKO PLUS M 14E albo 20E albo 26E. Jeżeli coś pokręciłem, proszę o sprostowanie. |
|||
|
||||
Dawidos19
|
Witam ja mam ogniwo eko plus 25kw więc jaki ja mam wybrać?
|
|||
|
||||
rj1972
|
Twój kocioł jest z 2014r. Bardziej Eko Plus lub 25kW ale ten parametr bardziej jest dla innych kotłów np Białka ale też będzie to pracować dobrze.
|
|||
|
||||
Dawidos19
|
To który lepiej wybrać?
|
|||
|
||||
rj1972
|
Ja ci odpowiem tak że mam kocioł 4 lata Plus-+16kW I w ecoalu przeleciałem wszystkie typy nawet wiedząc że nie są dla mnie z wyjątkiem tych dużych mocy. Nie pytałem nikogo o to. Nie bój się podejmować decyzji. Masz teraz 25kW to masz obraz. Zmień na Eko Plus zaobserwuj różnicę i oceń za 2-3 dni. A później sprawdź nowszy model np M26E też pójdzie ale zupełnie inaczej. Dopasuj i oceń. Ostatecznie możesz wrócić do tego co masz.
|
|||
|
||||
leON22
|
Jak masz kocioł Eko Plus 25kW , to taki typ ustaw i po temacie 😉
|
|||
|
||||
Dawidos19