Forum Pello v3.5 Ustawienia pieca Subskrybuj | ||||
|
||||
damian2406
|
Witam. Próbuje zoptymalizować spalanie. Zerknijcie na ustawienia. Prosze o rady co zmienic w ustawieniach co poprawić. 250m podłogówka piec ogniwo 25kw. Dzięki
|
|||
|
||||
rj1972
|
damian2406 tradycyjnie, udostępnij sterownik 👍
|
|||
|
||||
damian2406
|
Gotowe
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Musisz załączyć pompy CO mają kręcić cały czas niską temperaturą w podłogówkę temperaturą w domu sterować zaworami 3 lub 4 drożny nie wiem co masz,grzanie on off to najgorsze sterowanie nie ważne jakie źródło ciepła
|
|||
|
||||
damian2406
|
Mam zawor 3d reczny. Puszczam w podloge 40 stopni. Piec chodzi mi 3h rano i 3 wieczorem. Lepsza bedzie praca non stop? W domu mam 22-23
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Taki grzanie nie ma sensu,daj e podłogę 30C i grzej 24h ,może trzeba będzie zwiększyć lub obniżyć do tego san musisz dojść na pewno spalanie spadnie i odczucie ciepła będzie lepsze
|
|||
|
||||
damian2406
|
Teraz spalam maks 25kg. Przy ciągłej pracy powinno być mniej ?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Na pewno nagrzejesz podłogę do 30C i cały czas będziesz utrzymywał ta temp.,a nie jak teraz nagrzewal do 40C i wychladzal
|
|||
|
||||
Michal86
|
25kg na chatę 250m to b. dobry wynik. Niekoniecznie coś jeszcze z tego urwiesz ale tak jak kolega pisał. Niech podłoga grzeje cały czas niską temperaturą. Napewno komfort cieplny będzie o wiele lepszy, a być może i trochę spalanie jeszcze ograniczysz.
|
|||
|
||||
damian2406
|
Mam regulatory pokojowe wiec ciężko bedzie zeby podłoga chodziła non stop. T
Regulatory załączaja piec jak spadnie 0.4 stopnia w pomieszczeniach |
|||
|
||||
ledsezelim
|
damian2406 napisał » 2023-02-13 11:03 Mam regulatory pokojowe wiec ciężko bedzie zeby podłoga chodziła non stop. T Regulatory załączaja piec jak spadnie 0.4 stopnia w pomieszczeniach mam kombinacje, narazie 1 grzejnik i listwa podlogowki na 8 "wezow" na 90m, glowice kominukuja na niej przez HB2 na nastepny sezon juz beda grzejniky 4, moze nawed 5 plus ta podlogowka zerknij u mnie w rozszerzeniach duzy pokoj ma 3, maly pokoj 2, kuchnia 2 i korytarz z kapielnia 1 niestety na internecie niewidac w pokojach schemat jak zalaczaja sie wedlug mocy (tylko w komorce jest widac, w przegladarce jest tylko temp. i wilgoc), sa regulatory bezprzewodowe tez nie idzie az tak stabilnie jak bych chial, ale w sumie calkiem OK, tu kuchnia kdzie otwieramy okno bo palimy, moc max. tego pomieszczenia jest ustawiona na 70%, cyzli idyie cyklicnie ON/OFF w kolko raczej bym jak by te glowice zamias zamykania komplet mogly regulowac przeplyw w %... ale jak clowiek dojdzie to tego, ze by na listwie mechanicznie zregulowal max. przeplyw razem z moca glowic i temperatura do podlogi, dziala zadowalajaca... dodane 2023-02-13 19:49 |
|||