Forum eCoal.pl v3.5 Zwiecha panelu sterowania. Subskrybuj | ||||
|
||||
gesy1974
|
Panowie jakaś szybka podpowiedz. Panel sterowania nie reaguje ,po odłączeniu zasilania nadal to samo. moje pytanie co może powodem tego stanu rzeczy. Jedyna możliwość sterowania aktualnie piecem to aplikacja.
|
|||
|
||||
leON22
|
Albo padł wyświetlacz albo coś z połączeniem panelu ze sterownikiem . Jaki to model ?
|
|||
|
||||
gesy1974
|
eCoal.pl v3.5 Panel pika tak jak przy sterowani po kliknięciu w niego jednak brak reakcji. dodane 2023-01-27 19:25Sam sterownik też zwariował przez jakiś czas bo wyłączył pompę oraz dmuchawę. |
|||
|
||||
leON22
|
Pytam o model panelu
|
|||
|
||||
rj1972
|
W ustawieniach zaawansowanych zmień ustawienia opóźnienia alarmu z 30s na np. 350s. Za długo była otwarta zbiornika i wskoczył ci komunikat alarmu a jednocześnie znikł standardowy wyświetlacz. Jak piszczy to wystarczy palcem kliknąć na wyświetlacza. Tak sądzę. Po co przestawiłeś o tej porze na tryb lato - chwilowo?
|
|||
|
||||
gesy1974
|
Ja tego nie zrobiłem. I w tym problem. Nie zmieniałem trybu pracy.
|
|||
|
||||
rj1972
|
||||
|
||||
gesy1974
|
To nie ja ani nikt z domowników.
|
|||
|
||||
rj1972
|
Ale widzisz co było grane. Więc na początek aktualizacja sterownika bo wisi ci w poczekalni. A jeśli problem się powtórzy to telko do estrownika. Podglądną i pokierują
|
|||
|
||||
gesy1974
|
Ok. Dziękuje za uwagę. Problem rozwiązany panel działa. Okazało się że plastik, który otacza panel ciągle go dociskał co spowodowało zawieszenie się panelu. Uniosłem delikatnie ramkę panelu i po problemie. Temat zmykam.
|
|||