Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl v3.5  Spieki żużlowe Pieklorz Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
2022-12-02 21:03
  rj1972 Posts: 469 Ostrzeżenie: 0
 QuQuart  Może najpierw wyjaśnij dlaczego Twój czujnik temp CO na schemacie nic nie pokazuje?
2022-12-02 21:58
  Bogbur Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
MateoKoc coś się u mnie  zmieniło tylko są duże SPADKI temp. jak się załącz CUW .
2022-12-02 22:19
  QuQuart Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
rj1972 napisał » 2022-12-02 21:03
 QuQuart  Może najpierw wyjaśnij dlaczego Twój czujnik temp CO na schemacie nic nie pokazuje?
mam założony bezprzewodowy który nie był w komplecie z tym sterownikiem i dlatego on nie pokazuje nic czujniknto SALUS
2022-12-02 22:36
  MateoKoc Posts: 426 Ostrzeżenie: 0
Bogbur napisał » 2022-12-02 21:58
MateoKoc coś się u mnie  zmieniło tylko są duże SPADKI temp. jak się załącz CUW .


Grzanie CWU mocno obciąża kocioł. Nie dziwi mnie to.
Widzę po "pile" na wykresie temperatury powrotu, że rzeczywiście masz pompę mieszającą. Tylko dlaczego wcześniej jej nie było? W sensie "piły na wykresie". Pompa nie była podłączona?
2022-12-02 22:37
  michas1978 Posts: 40 Ostrzeżenie: 0
Wywal tego salusa pompą Co ma chodzić cały czas temp.w domu steruj zaworem 4 d lub termostaty nie wiem co masz wyłącznie pompy co to więcej szkody i w domu zimno
2022-12-03 09:39
  Bogbur Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Pompa była załączona cały czas wczoraj poprawiłem czujnik na powrocie i  owinełem watą izolacyjną  a dziś przy temp. zadanej kotła pojawiła się strzałka w dół i niewiem czy mam coś zrobić?
2022-12-03 11:04
  MateoKoc Posts: 426 Ostrzeżenie: 0
Bogbur napisał » 2022-12-03 09:39
Pompa była załączona cały czas wczoraj poprawiłem czujnik na powrocie i  owinełem watą izolacyjną  a dziś przy temp. zadanej kotła pojawiła się strzałka w dół i niewiem czy mam coś zrobić?

Pytanie z innej beczki:
Dlaczego zmieniłeś typ kotła w ustawieniach?
A co do strzałki:

Ta strzałka pojawiła się na panelu dotykowym kotła
Jeżeli tą strzałkę masz na myśli, to sygnalizuje ona obniżoną temperaturę zadaną.

Temperatura zadana kotła jest ustawiana wg. programatora, który sobie zdefiniowałeś. Przy temperaturze obniżonej ustawionej na 0 programator oczywiście nie ma już znaczenia.



2022-12-03 13:38
  Bogbur Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Zmieniłem bo przeraziło mnie 230 stopni spalimy tak miałem tamten sezon ustawił mi gość co piec zakładł No i jak podłączyłem internet to zacząłem się interesować obsługą pieca itd.....
2022-12-03 14:04
  MateoKoc Posts: 426 Ostrzeżenie: 0
Bogbur napisał » 2022-12-03 13:38
Zmieniłem bo przeraziło mnie 230 stopni spalimy tak miałem tamten sezon ustawił mi gość co piec zakładł No i jak podłączyłem internet to zacząłem się interesować obsługą pieca itd.....

Z którego roku masz kocioł
To istotne dla trybu eCoal.
Dla starszych kotłów wybieramy PLUS M, a dla nowszych E20 albo 14E 25E w zależności od mocy.
Pod tym linkiem jest wpis gościa, który zapytał o to producenta:
https://esterownik.pl/forum/posty,5579/ogniwo-eko-plus-20-jak-zaczac-?m=142774#142774

Różnią się motoreduktorem.

2022-12-03 14:38
  Bogbur Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
data produkcji kwiecień 2021 .
2022-12-03 15:49
  MateoKoc Posts: 426 Ostrzeżenie: 0
Bogbur napisał » 2022-12-03 14:38
data produkcji kwiecień 2021 .


Czyli zgodnie z informacjami uzyskanymi przez użytkownika
Adam72 powinieneś wybrać 14E, 20E bądź 25E.
W zależności od mocy twojego kotła. Wcześniej chyba miałeś wybraną opcję 20E, więc zapewne masz 20kW.
Czyli taki jak ja - Plus M 20kW. Rocznik też 2021. 
2022-12-03 18:43
  QuQuart Posts: 8 Ostrzeżenie: 0

michas1978 napisał » 2022-12-02 22:37
Wywal tego salusa pompą Co ma chodzić cały czas temp.w domu steruj zaworem 4 d lub termostaty nie wiem co masz wyłącznie pompy co to więcej szkody i w domu zimno

 
Salus załącza się w momencie gdy spadnie temperatura w pomieszczeniu, w którym najwięcej przebywamy dzieki założeniu tego czujnika ciągle jest taka sama temperatura w domu bo ustawiony mam w salonie a reszte temperatur regulowałem termostatami na grzejnikach, problem mam taki że spieki się pojawiają w  popiole w dużej ilości oraz ostanim czasem czesto mam alarm : PRZEGRZANIE PODAJNIKA,  mimo że układ jest wyczyszczony




2022-12-03 19:09
  MateoKoc Posts: 426 Ostrzeżenie: 0
QuQuart napisał » 2022-12-03 18:43
Salus załącza się w momencie gdy spadnie temperatura w pomieszczeniu, w którym najwięcej przebywamy dzieki założeniu tego czujnika ciągle jest taka sama temperatura w domu bo ustawiony mam w salonie a reszte temperatur regulowałem termostatami na grzejnikach, problem mam taki że spieki się pojawiają w  popiole w dużej ilości oraz ostanim czasem czesto mam alarm : PRZEGRZANIE PODAJNIKA,  mimo że układ jest wyczyszczony

Nie masz przypadkiem uszkodzonej uszczelki pokrywy zbiornika
Może podajnik dostaje lewe powietrze i żar cofa się w stronę zbiornika.
Ps.
Alarm wysokiej temperatury podajnika aktywuje się 5 stopni poniżej maksymalnej temperatury podajnika zdefiniowanej w ustawieniach zaawansowanych. Po przekroczeniu maksimum występuje wyrzut paliwa. Czas trwania wyrzutu również jest zdefiniowany w ustawieniach zaawansowanych.

2022-12-03 20:15
  michas1978 Posts: 40 Ostrzeżenie: 0
Nie bardzo rozumiem salus ster.temp. w salonie to ile masz obiegów, czy po osiągnięciu zadanej temp.w domu wyłączą ogrzewanie w całym domu
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
Users on-line: Tusia