Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
Forum eCoal.pl v3.5 Spieki żużlowe Pieklorz Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
rj1972
![]() |
QuQuart Może najpierw wyjaśnij dlaczego Twój czujnik temp CO na schemacie nic nie pokazuje?
|
|||
|
||||
Bogbur
![]() |
MateoKoc coś się u mnie zmieniło tylko są duże SPADKI temp. jak się załącz CUW .
|
|||
|
||||
QuQuart
![]() |
rj1972 napisał » 2022-12-02 21:03 mam założony bezprzewodowy który nie był w komplecie z tym sterownikiem i dlatego on nie pokazuje nic czujniknto SALUS
QuQuart Może najpierw wyjaśnij dlaczego Twój czujnik temp CO na schemacie nic nie pokazuje? |
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
Bogbur napisał » 2022-12-02 21:58 MateoKoc coś się u mnie zmieniło tylko są duże SPADKI temp. jak się załącz CUW . Grzanie CWU mocno obciąża kocioł. Nie dziwi mnie to. Widzę po "pile" na wykresie temperatury powrotu, że rzeczywiście masz pompę mieszającą. Tylko dlaczego wcześniej jej nie było? W sensie "piły na wykresie". Pompa nie była podłączona? |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Wywal tego salusa pompą Co ma chodzić cały czas temp.w domu steruj zaworem 4 d lub termostaty nie wiem co masz wyłącznie pompy co to więcej szkody i w domu zimno
|
|||
|
||||
Bogbur
![]() |
Pompa była załączona cały czas wczoraj poprawiłem czujnik na powrocie i owinełem watą izolacyjną a dziś przy temp. zadanej kotła pojawiła się strzałka w dół i niewiem czy mam coś zrobić?
|
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
Bogbur napisał » 2022-12-03 09:39 Pompa była załączona cały czas wczoraj poprawiłem czujnik na powrocie i owinełem watą izolacyjną a dziś przy temp. zadanej kotła pojawiła się strzałka w dół i niewiem czy mam coś zrobić? Pytanie z innej beczki: Dlaczego zmieniłeś typ kotła w ustawieniach? A co do strzałki: Ta strzałka pojawiła się na panelu dotykowym kotła ![]() Jeżeli tą strzałkę masz na myśli, to sygnalizuje ona obniżoną temperaturę zadaną. ![]() Temperatura zadana kotła jest ustawiana wg. programatora, który sobie zdefiniowałeś. Przy temperaturze obniżonej ustawionej na 0 programator oczywiście nie ma już znaczenia. ![]() |
|||
|
||||
Bogbur
![]() |
Zmieniłem bo przeraziło mnie 230 stopni spalimy tak miałem tamten sezon ustawił mi gość co piec zakładł No i jak podłączyłem internet to zacząłem się interesować obsługą pieca itd.....
|
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
Bogbur napisał » 2022-12-03 13:38 Zmieniłem bo przeraziło mnie 230 stopni spalimy tak miałem tamten sezon ustawił mi gość co piec zakładł No i jak podłączyłem internet to zacząłem się interesować obsługą pieca itd..... Z którego roku masz kocioł ![]() To istotne dla trybu eCoal. Dla starszych kotłów wybieramy PLUS M, a dla nowszych E20 albo 14E 25E w zależności od mocy. Pod tym linkiem jest wpis gościa, który zapytał o to producenta: https://esterownik.pl/forum/posty,5579/ogniwo-eko-plus-20-jak-zaczac-?m=142774#142774 Różnią się motoreduktorem. |
|||
|
||||
Bogbur
![]() |
data produkcji kwiecień 2021 .
|
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
Bogbur napisał » 2022-12-03 14:38 data produkcji kwiecień 2021 . Czyli zgodnie z informacjami uzyskanymi przez użytkownika Adam72 powinieneś wybrać 14E, 20E bądź 25E. W zależności od mocy twojego kotła. Wcześniej chyba miałeś wybraną opcję 20E, więc zapewne masz 20kW. Czyli taki jak ja - Plus M 20kW. Rocznik też 2021. ![]() |
|||
|
||||
QuQuart
![]() |
michas1978 napisał » 2022-12-02 22:37 Wywal tego salusa pompą Co ma chodzić cały czas temp.w domu steruj zaworem 4 d lub termostaty nie wiem co masz wyłącznie pompy co to więcej szkody i w domu zimno Salus załącza się w momencie gdy spadnie temperatura w pomieszczeniu, w którym najwięcej przebywamy dzieki założeniu tego czujnika ciągle jest taka sama temperatura w domu bo ustawiony mam w salonie a reszte temperatur regulowałem termostatami na grzejnikach, problem mam taki że spieki się pojawiają w popiole w dużej ilości oraz ostanim czasem czesto mam alarm : PRZEGRZANIE PODAJNIKA, mimo że układ jest wyczyszczony |
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
QuQuart napisał » 2022-12-03 18:43 Salus załącza się w momencie gdy spadnie temperatura w pomieszczeniu, w którym najwięcej przebywamy dzieki założeniu tego czujnika ciągle jest taka sama temperatura w domu bo ustawiony mam w salonie a reszte temperatur regulowałem termostatami na grzejnikach, problem mam taki że spieki się pojawiają w popiole w dużej ilości oraz ostanim czasem czesto mam alarm : PRZEGRZANIE PODAJNIKA, mimo że układ jest wyczyszczony Nie masz przypadkiem uszkodzonej uszczelki pokrywy zbiornika ![]() Może podajnik dostaje lewe powietrze i żar cofa się w stronę zbiornika. Ps. Alarm wysokiej temperatury podajnika aktywuje się 5 stopni poniżej maksymalnej temperatury podajnika zdefiniowanej w ustawieniach zaawansowanych. Po przekroczeniu maksimum występuje wyrzut paliwa. Czas trwania wyrzutu również jest zdefiniowany w ustawieniach zaawansowanych. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Nie bardzo rozumiem salus ster.temp. w salonie to ile masz obiegów, czy po osiągnięciu zadanej temp.w domu wyłączą ogrzewanie w całym domu
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||