Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
Forum  Pello v3.5  usunięty - Eko Pellet Kompakt 14 Kw - prośba o pomoc Subskrybuj
2022-11-24 11:51
  Szymon12345 Posty: 2 Ostrzeżenie: 0
 Witam, jestem posiadaczem pieca Eko Pellet Kompakt 14Kw z palnikiem kipi 16 Kw. Krótki opis mojego domu to 150m2, dom budowany w latach 90, okna plastiki, nowy dach lecz nieocieplony, dom dosyć słabo ocieplony, w środki nowe grzejniki i piony pociągnięte w pexie, ilość grzejników to 7. Dołączam również zdjęcia instalacji w kotłowni. Chciałbym, żeby ktoś mi pomógł ustawić ten piec wmiare optymalnie, z moich obserwacji piec nie dochodzi do zadanej temperatury, pracuje blisko tej zadanej lecz jej nie przekracza. Przy dzisiejszych czasach chciałbym zoptymalizować koszty grzania. Dom zamieszkuje sam, praktycznie od godziny 10-19 nie ma mnie w nim wiec chciałbym grzać jak najniżej się da, wiec pytanie czy sprawdzi się u mnie regulator pokojowy w pomieszczeniu  w którym spędzam najwiecej czasu (otwarta przestrzeń). Kalibracja podajnika na poziomie 2500, piec nowy i wyczyszczony. Z góry dziękuje za pomoc.
Użytkownicy online: adamtatar, Burkis, Jacek1968, karkut4, Kermit