Forum eCoal.pl v3.5 Piec bardzo przebija zadana temperature Subskrybuj | ||||
|
||||
grzegorzw84
|
Witam.
Dlaczego piec przebija mi zadana temperature? I to bardzo .. Przy zadanej 55 przebija mi do 60 kilku a czasem nawet do 75. Palę na ustawieniach ręcznych.. Podrzynanie 18 sek. 30 min przerwa , razy 2 powtórzenia. Wiatr 38 . Paliwo karlik. Hiteryza 1 cwu 1 st. Czy wam też tak przebija?? |
|||
|
||||
leON22
|
Mnie nie Też obecnie palę Karlikiem, możesz podejrzeć moje ustawienia
|
|||
|
||||
grzegorzw84
|
Kur.. a mnie tak i to fest.. 55/ średnio tak na 60 -65
|
|||
|
||||
leON22
|
Wg mnie za dużo podajesz w grzaniu
|
|||
|
||||
grzegorzw84
|
Paliwa ,powierza czy czego? Bo już kur.. nie wiem...
|
|||
|
||||
leON22
|
Nie chce mi się tu pisać poraz setny, jak nie możesz sobie poradzić na ręcznym to włącz automat, albo pisz na PW.
|
|||
|
||||
grzegorzw84
|
Ok
|
|||
|
||||
ooshy
|
Mam nadzieję, że problem już rozwiązany, ale zastanawia mnie po diabła mieć fajny automatyczny sterownik i meczyć się na ustawieniach ręcznych niż palic bez problemu na automacie czy grupowym... Rozumiem, jak mamy wszystko opanowane i pracujemy nad spadkiem zapotrzebowania pieca na węgiel o jedno ziarenko na godzinę... ale w tym przypadku...?
|
|||
|
||||
grzegorzw84
|
No tak..
Po części masz rację.. Do tej pory paliłem na grupowych ale ktoś mi doradził że na ręcznych mogę zejść ze spalaniem.. Jestem w trakcie testów.. zobaczę jak przyjdą zimniejsze dni czy faktycznie mniej będzie palił. No ale póki co to narazie całkiem spoko |
|||
|
||||
wioslak
|
udało ci się znaleźć właściwe ustawienia?
|
|||
|
||||
grzegorzw84
|
Podpatrzyłem od bardziej doświadczonych chłopaków i już mi tak nie przegrzewa..
Ale mam nadzieję że gra jest warta świeczki że coś zaoszczędzę na tym ręcznym.. Przecież ceny tego ekogroszku to jakaś pierdolona paranoja.. |
|||