Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Piec bardzo przebija zadana temperature Subskrybuj | ||||
|
||||
grzegorzw84
![]() |
Witam.
Dlaczego piec przebija mi zadana temperature? I to bardzo .. Przy zadanej 55 przebija mi do 60 kilku a czasem nawet do 75. Palę na ustawieniach ręcznych.. Podrzynanie 18 sek. 30 min przerwa , razy 2 powtórzenia. Wiatr 38 . Paliwo karlik. Hiteryza 1 cwu 1 st. Czy wam też tak przebija?? |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Mnie nie
![]() ![]() |
|||
|
||||
grzegorzw84
![]() |
Kur.. a mnie tak i to fest.. 55/ średnio tak na 60 -65
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Wg mnie za dużo podajesz w grzaniu
![]() |
|||
|
||||
grzegorzw84
![]() |
Paliwa ,powierza czy czego? Bo już kur.. nie wiem...
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Nie chce mi się tu pisać poraz setny, jak nie możesz sobie poradzić na ręcznym to włącz automat, albo pisz na PW.
|
|||
|
||||
grzegorzw84
![]() |
Ok
|
|||
|
||||
ooshy
![]() |
Mam nadzieję, że problem już rozwiązany, ale zastanawia mnie po diabła mieć fajny automatyczny sterownik i meczyć się na ustawieniach ręcznych niż palic bez problemu na automacie czy grupowym... Rozumiem, jak mamy wszystko opanowane i pracujemy nad spadkiem zapotrzebowania pieca na węgiel o jedno ziarenko na godzinę... ale w tym przypadku...?
|
|||
|
||||
grzegorzw84
![]() |
No tak..
Po części masz rację.. Do tej pory paliłem na grupowych ale ktoś mi doradził że na ręcznych mogę zejść ze spalaniem.. Jestem w trakcie testów.. zobaczę jak przyjdą zimniejsze dni czy faktycznie mniej będzie palił. No ale póki co to narazie całkiem spoko |
|||
|
||||
wioslak
![]() |
udało ci się znaleźć właściwe ustawienia?
|
|||
|
||||
grzegorzw84
![]() |
Podpatrzyłem od bardziej doświadczonych chłopaków i już mi tak nie przegrzewa..
Ale mam nadzieję że gra jest warta świeczki że coś zaoszczędzę na tym ręcznym.. Przecież ceny tego ekogroszku to jakaś pierdolona paranoja.. |
|||