Forum eCoal.pl v3.5 Słabo słyszalny dźwięk alarmu z panelu przedniego Subskrybuj | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Witam
Po uruchomieniu po 4 miesiącach pieca zauważyłem ( usłyszałem ) słabo słyszalny dźwięk alarmu z panelu przedniego jakby był stłumiony.
|
|||
|
||||
leON22
|
W alarmach swojego sterownika masz odpowiedź : otwarty zasobnik, pusty zasobnik, pewnie o to chodzi.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
No tak to wiem, tyle ze ten dźwięk był lepiej słyszalny niż teraz po wcześniejszych 4 miesiącach jak go używałem
|
|||
|
||||
rj1972
|
Ale po 4 m-cach to może tylko złudzenie. Dźwięk alarmu jest z panela. Może jakimś cudem jest teraz bardziej w odbudowie kotła a wczesniej nie bardzo. Ja mam panel swobodnie nie przytwierdzony i jak go wyciągnę to dźwięk jest glosnieszy. Ale wszystko może się popsuć. Tego stanu bez próby dźwięku raczej nie da sie ocenić. Z poziomu swojego mieszkania i tak nie słyszę żadnego dźwięku. Lepsza jest apka i fon pod łóżkiem.
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
rj1972
|
słusznie)
dodane 2022-09-17 21:41A ten panel to równolegle połączenie? Po prostu dodatkowy panel po kablu? |
|||
|
||||
leON22
|
Nie wiem, nie znam się, podłączyłem zgodnie ze schematem Ten dodatkowy panel musi mieć osobne zasilanie.
PANEL |
|||