Forum eCoal.pl v3.5 Brak wskaźnika temp. na schemacie. Subskrybuj | ||||
|
||||
GREG1983
|
Cześć,
wymieniłem baterie po 3 latach w obu czujnikach (pogodowy / pokój) Sparowałem na nowo czujniki ze sterownikiem i oto pytanie... W apce na "pokojach" widzi aktualną temp. na dworze i w domu natomiast na schemacie w dalszym ciągu nie wskazuje, co robię źle?
|
|||
|
||||
leON22
|
Urządzenie nie podłączone
|
|||
|
||||
pawel3
|
Cześć GREG
Nie wyświetla Ci temp ponieważ dodajesz czujnik przez zakładkę pokoje. Musisz najpierw usunąć czujniki z pokoju> usunąć pokoje Następnie możesz dodać czujniki dwiema metodami: 1) Z poziomu panela na kotle jeżeli masz panel CD1, CD2 Wchodzisz w menu >zakładka czujniki. Klikasz w czujnik zewnętrzny i go parujesz. Klikasz w Strefa grzewcza 1 (czujnik wewnętrzny dla Obwodu CO1) i parujesz czujnik wewnętrzny 2) Z Poziomu strony esterownik (musisz być zalogowany i na swoim urządzeniu) Klikasz na "pokoje" pod spodem ukarze Ci się zakładka rozszerzenia, wchodzisz w nią i dodajesz czujnik zewnętrzny ora Czujnik temperatury obiegu CO1 Po aktualizacji sterownika zmieniła się koncepcja dodawania czujników. Jest łatwiejsza bo można dodać z pozycji panela Zakładka pokoje służy do sterowania strefami grzewczymi z wykorzystaniem głowi grzejnikowych i siłowników rozdzielacza podłogowego Pozdrawiam |
|||
|
||||
piec68
|
witam.mam problem. wymieniłem płytę główną sterownika i po załączeniu na panelu mam inf. alarmowa że panel oled nie jest kompatybilny ze sterownikiem.po zalogowaniu na moje konto mam informacje że urządzenie nie jest podłączone nie mam schematu itd.proszę o pomoc
|
|||
|
||||
leON22
|
Jaki sterownik i jaka wersja oprogramowania? Prawdopodobnie musisz zaktualizować wyświetlacz albo jedno i drugie. Możesz to zrobić lokalnie logując się do sterownika po jego adresie IP login/hasło : root/root.
|
|||
|
||||
Strzelec
|
Proszę skontaktować się z serwisem ES
|
|||