Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Brak wskaźnika temp. na schemacie. Subskrybuj | ||||
|
||||
GREG1983
![]() |
Cześć,
wymieniłem baterie po 3 latach w obu czujnikach (pogodowy / pokój) Sparowałem na nowo czujniki ze sterownikiem i oto pytanie... W apce na "pokojach" widzi aktualną temp. na dworze i w domu natomiast na schemacie w dalszym ciągu nie wskazuje, co robię źle?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Urządzenie nie podłączone
![]() |
|||
|
||||
pawel3
![]() |
Cześć GREG
Nie wyświetla Ci temp ponieważ dodajesz czujnik przez zakładkę pokoje. Musisz najpierw usunąć czujniki z pokoju> usunąć pokoje Następnie możesz dodać czujniki dwiema metodami: 1) Z poziomu panela na kotle jeżeli masz panel CD1, CD2 Wchodzisz w menu >zakładka czujniki. Klikasz w czujnik zewnętrzny i go parujesz. Klikasz w Strefa grzewcza 1 (czujnik wewnętrzny dla Obwodu CO1) i parujesz czujnik wewnętrzny 2) Z Poziomu strony esterownik (musisz być zalogowany i na swoim urządzeniu) Klikasz na "pokoje" pod spodem ukarze Ci się zakładka rozszerzenia, wchodzisz w nią i dodajesz czujnik zewnętrzny ora Czujnik temperatury obiegu CO1 Po aktualizacji sterownika zmieniła się koncepcja dodawania czujników. Jest łatwiejsza bo można dodać z pozycji panela Zakładka pokoje służy do sterowania strefami grzewczymi z wykorzystaniem głowi grzejnikowych i siłowników rozdzielacza podłogowego Pozdrawiam |
|||
|
||||
piec68
![]() |
witam.mam problem. wymieniłem płytę główną sterownika i po załączeniu na panelu mam inf. alarmowa że panel oled nie jest kompatybilny ze sterownikiem.po zalogowaniu na moje konto mam informacje że urządzenie nie jest podłączone nie mam schematu itd.proszę o pomoc
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jaki sterownik i jaka wersja oprogramowania? Prawdopodobnie musisz zaktualizować wyświetlacz albo jedno i drugie. Możesz to zrobić lokalnie logując się do sterownika po jego adresie IP login/hasło : root/root.
|
|||
|
||||
Strzelec
![]() |
Proszę skontaktować się z serwisem ES
|
|||