Forum bruli.pl v3.5 Podłączenie przez WiFi Subskrybuj | ||||
|
||||
Lichy
|
Witam.
Jestem nowym posiadaczem pieca Kamen 15 kW że sterownikiem bruli.pl V3.5. Pan, który montował całą instalację twierdził, że jest możliwość połączyć sterownik kotła z urządzeniem za pomocą sieci WiFi, jednak z tego co na razie wyczytałem jedyna opcja to przez kabel z routera ? Byłem przekonany, że działa to na zasadzie jak falownik z Fotowoltaiki i dalej mam nadzieję, że się nie myliłem. Proszę o pomoc.
|
|||
|
||||
leON22
|
No to masz pecha, bo się grubo mylisz Jedyna opcja to podłączenie sterownika po "kablu", bez wiercenia możesz to zrobić za pomocą repeatera wifi, pod warunkiem że w kotłowni masz zasięg z głównego routera.
dodane 2022-04-15 20:18Swoją drogą na przyszłość, ES mógłby pomyśleć o modernizacji eSterownika i wyposażeniu go w moduł wifi albo wejście USB do którego można podłączyć takowy moduł na USB |
|||
|
||||
MateoKoc
|
Lichy napisał » 2022-04-15 19:05 Proszę o pomoc. Oto przykładowe rozwiązanie twojego problemu: TP-LINK TL-WA850RE Podłączasz przewodem sieciowym sterownik z ww. dyngsem i voilà (o ile zasięg WiFi sięga do kotłowni). |
|||
|
||||
Lichy
|
MateoKoc napisał » 2022-04-15 20:50
Lichy napisał » 2022-04-15 19:05 Proszę o pomoc. Oto przykładowe rozwiązanie twojego problemu: TP-LINK TL-WA850RE Podłączasz przewodem sieciowym sterownik z ww. dyngsem i voilà (o ile zasięg WiFi sięga do kotłowni). Towar zakupiony, dziękuję za bardzo konkretną pomoc ! |
|||
|
||||
anaana
|
Leon nie żartuj , jakie unowocześnienia to już koniec ekogroszku 🤣🤣👍
|
|||
|
||||
leON22
|