Forum eCoal.pl v3.5 Sklep PGG i dostępność opału Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona21 / 54Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
![]() |
@rj1972, thx ale aż taki zdolny, to nie jestem, wierszyk napisał ktoś z grupy na PGG, ja go tylko zacytowałem na okoliczność
![]() |
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
PGG odpowiada na zarzuty autoryzowanych sprzedawców węgla
„Należy również stwierdzić iż wzrosło zainteresowanie pracowników odbiorem deputatu węglowego w naturze. Polska Grupa Górnicza zamierza w 2022 wyprodukować około 3,4 mln ton węgla opałowego co stanowi pokrycie około 30 proc. zapotrzebowania w tym segmencie rynku” - informuje Polska Grupa Górnicza. |
|||
|
||||
SylwesterN
![]() |
Nowe ceny na PGG.
|
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
||||
|
||||
Zoa9
![]() |
Nowe ceny i strona już nie działa.
Było blisko dzisiaj, ostatnio dotarłem do kasy dziś udało się nawet policzyć koszt dostawy i ogólna sumę jednak do kasy już mnie niedopuściło . K...a ![]() |
|||
|
||||
Mateo139
![]() |
Zamawiał ktoś opal luzem 5t w okolice Częstochowy?? Jak wygląda cenowo za transport
|
|||
|
||||
skresz
![]() |
Mateo139 napisał » 2022-04-19 10:53 Zamawiał ktoś opal luzem 5t w okolice Częstochowy?? Jak wygląda cenowo za transport Ja się przymierzałem ale ostatecznie kupiłem workowany. Z tego co pamiętam transport znalazłem za 1300zl brutto |
|||
|
||||
Jaro11
![]() |
Po kliknięciu do koszyka pojawił się komunikat o ponownym przesyłaniu formularza. Kontynuować czy anulować?
|
|||
|
||||
ramzes28
![]() |
https://www.slaskibiznes.pl/wiadomosci,stracilem-godziny-na-probie-kupna-wegla-w-e-sklepie-pgg-spolka-przeprasza-klienta,wia5-1-6455.html
To jak gra w lotto zakup węgla w PGG |
|||
|
||||
BBasiek32a
![]() |
Czyżby to nasz forumowy Marcin?
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Jest lipnie, wkurzyłem się na czarne złoto. Mam już umówiony montaż gazowca, ale czy dobrze robię ? Może prąd będzie pewniejszy ? Co powiecie ? ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Obawiam się, że w obecnej sytuacji wejście w cokolwiek, to jak gra w "ruską ruletkę"
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Ano, nie idzie nic mądrego wymyślić. Ale... myślę se tak: jak rusek zakręci gaz, to prąd dalej będzie ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Wszystko będzie tylko, pytanie za ile
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Ano leOn, nie wiadomo.. A już bez polityki: liczyłem na ciepło właściwe na różne sposoby, dom docieplony, niedocieplony, CWU w większości wanna, i mi wychodzi 8,9k. To sobie "wymarzyłem kocioł 12KW, który moduluje od 1,9 do 12. Ale... instalator mi gada że się mylę, i trza kocioł 24kw, bo mi będzie brakowało CWU.Chyba nie przyjmuje do wiadomości, że jak kocioł grzeje CWU, to i tak przełącza się całkowicie na grzanie tylko CWU. To jak w końcu... 12kW na CWU to za mało ? Radźcie coś ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jak 27 lat temu wszedłem w gaz to było tanio, potem dojeb... cenę, to kupiłem śmieciucha miałowca z Pleszewa. Po jakimś czasie miał też zdrożał, to kupiłem "bezobsługowego" ekogeoszkowca
![]() ![]() dodane 2022-04-19 23:12PS. W marcu zużyli 329m3 gzau za 907pln ale fachowcy odkręcali sobie grzejniki w garażu na na Maxa, a brama garażowa była otwarta, co trochę nie jest miarodajne i zawyża znacznie zużycie ![]() dodane 2022-04-19 23:14 ![]() A tu moje staty za marzec, opał Karlik kupiony za 1040pln. dodane 2022-04-19 23:15 ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
To mamy podobne dylematy. Ja póki co planuję gaz + docieplenie 10cm wełny, ale nadal mnie nurtuje pytanie: czy będzie gaz ? A co jak nie będzie ? Prąd chyba będzie zawsze... po cichu na to liczę. My nie mamy atomówki, czyli prąd mamy z węgla, którego braknie, i weź wymyśl co zrobić, żeby było dobrze.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Z tym grzaniem CWU też nie rozumiem, sprzedawca mówił mi to samo dlatego kupiliśmy kocioł 24kW ale zbiornik nagrzewa się do temp.zadanej 50st w 5minut
![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
To co radzisz, dać się nabić w te 24Kw, czy trzymać się twardo 12kW ? Wydawa mnie się, że masz temat ogarnięty, to chyba źle nie doradzisz, choć ja wróg ;]
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
"Wróg? A wróg. Ale swój, mój, nasz… Na własnej krwi wyhodowany."
![]() W takim razie weź coś pośredniego np.18kę, będziesz Pan zadowolony ![]() ![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona21 / 54Następna stronaOstatnia strona | ||||