Forum eCoal.pl v3.5 Nowe Paliwo brak w statystyce co robię źle? Subskrybuj | ||||
|
||||
wlasti
|
Kłaniam się Szanownym Zakupiłem nowe paliwo - Husky i dodałem do statystyk - nowe zdarzenie, ilość cena moc i tak dalej - wszystko wpisane pod datą 1.01.2022 - i nadal mam liczone STARE paliwo - a widzę po cenie boi stare miało 1000 zł - i się łatwo liczy kilo za złotówkę, a teraz jest 2000 kg za 2400 zł - i tego NIE LICZY system - tylko cały czas po ZŁOTÓWCE czyli STARY zasyp. - Co robię źle - bo pewnie coś przeoczyłem??? Czy trzeba STARE PALIWO usunąć??? Coś innego??? pozdrawiam! dodane 2022-01-23 13:55 Usunąłem wszystkie stare wpisy o ZAKUPIE pozostał tylko ten z 1.01.2022 - i statystyki zniknęły całkowicie - jak gdyby zapisu nie było... dodane 2022-01-23 13:56 dodane 2022-01-23 14:22 Dla potomności w moim wypadku pomogło - USUNIĘCIE WSZYSTKICH starych wpisów o zakupie - wpisanie nowego zakupu 1.1.2022 - wpisanie zdarzenia ZASYP paliwa (w dacie 2.01.21) . Pewnie to trzeba było na spokojnie zrobić od razu... pozdrawiam |
|||
|
||||
leon
|
A zaznaczyłeś Paliwo, które będzie wpisane przy autom. wpisie o zasypie??
|
|||
|
||||
wlasti
|
tak tak, zaznaczałem - dziwne to trochę... palę 5 rok i nigdy nie był problemu... No nic - u mnie pomogło USUNIĘCIE jak wyżej pisałem - może komu na przyszłość się przyda. |
|||
|
||||
DanFen
|
Witam Panowie ,
Mam podobny problem z zasypani , mianowicie dodaje zasypy a w statystykach na apce nic nie widać ,palę od sierpnia zeszłego roku i wcześniej nie miałam większego problemu , może jakaś propozycja. |
|||
|
||||
PrzemekP
|
DanFen napisał » 2022-01-25 15:44 Witam Panowie , Mam podobny problem z zasypani , mianowicie dodaje zasypy a w statystykach na apce nic nie widać ,palę od sierpnia zeszłego roku i wcześniej nie miałam większego problemu , może jakaś propozycja. W aplikacji nie ma żadnych informacji o zasypach - nie ma tak zakładki Zdarzenia w których są pokazane wszystkie akcje związane ze statystykami. Będzie pewnie dorobiona. |
|||
|
||||
leon
|
wlasti Przyszłość jest jak szklana kula wróżki, pokaże lepiej, kto da lepiej
|
|||
|
||||
DanFen
|
Witam,
Mam mały problem, zakupiłem moduł radiowy wraz z dwoma czujnikami i po zamontowaniu w aplikacji wszystko ok , natomiast na sterowniku i schemacie nie ma temperatury wewnętrznej, może ktoś coś podpowie ,z góry dzięki 😉 |
|||
|
||||
MateoKoc
|
DanFen napisał » 2022-09-26 17:20 Witam, Mam mały problem, zakupiłem moduł radiowy wraz z dwoma czujnikami i po zamontowaniu w aplikacji wszystko ok , natomiast na sterowniku i schemacie nie ma temperatury wewnętrznej, może ktoś coś podpowie ,z góry dzięki 😉 Czujnik, który ma być widoczny na schemacie musisz dodać jako "Czujnik w strefie 1" (panel kotła) / "Czujnik temperatury dla obiegu CO1" (www-rozszerzenia), a nie jako pokój. Wtedy będzie widoczny na schemacie i w rozszerzeniach. |
|||
|
||||
DanFen
|
witam
dzięki za podpowiedz , zrobiłem jak kazałeś ,jest ok ,tylko chciałbym żeby w pokojach były widoczne dwa pokoje ,jest taka możliwość? |
|||
|
||||
MateoKoc
|
DanFen napisał » 2022-09-27 16:19 tylko chciałbym żeby w pokojach były widoczne dwa pokoje ,jest taka możliwość? Chyba nie ma. Jeden czujnik można dodać tylko raz, w jeden sposób. Tak w ogóle to w czym problem? Przecież odczyt tak czy inaczej masz i w aplikacji, i na stronie www. Tylko jeden z czujników jest jako rozszerzenie, a nie jako pokój. |
|||
|
||||
DanFen
|
Chodzi o to że nie mogę go zrobić jako rozszerzenie ,tu jest problem.
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
DanFen napisał » 2022-09-27 19:24 Chodzi o to że nie mogę go zrobić jako rozszerzenie ,tu jest problem. Jeżeli chciałbyś widzieć obie temperatury na schemacie, to możesz włączyć obieg CO2 na ustawienia "Pompa + reg. pokojowy". Potem ten drugi czujnik parujesz jako "Czujnik w strefie 2" (panel kotła) / "Czujnik temperatury dla obiegu CO2" (www-rozszerzenia). Oczywiście obiegu CO2 fizycznie nie posiadasz, ale na schemacie będziesz miał temperatury z obu czujników radiowych. |
|||