Forum Sklep esterownik.pl Ogrzewanie garażu wolnostojącego. Subskrybuj | ||||
|
||||
robertp86
|
Witam planuję podłączyć garaż wolnostojący do ogrzewania z pieca mieszczącego się w kotłowni mam przekopane rury pex została kwestia podłączenia tego wszystkiego pod piec co jak zrobić by nie kosztowało milionów a było sterowanie najlepiej z tej samej aplikacji co mam teraz .
|
|||
|
||||
starplus
|
Najtaniej grzejnik i zawór termostatyczny przy nim. Ustawisz sobie temperaturę w garażu i tyle. Bez zbędnych bajerów, prosto i skutecznie
|
|||
|
||||
PAndrzej
|
do podłączenia masz kilka pompek podłącz pod jedną z nich.
ja bym się zastanowił z ogrzewaniem takiego garażu musi być mocno docieplony inaczej opał ci szybko wyfrunie. no i oczywiście sprawdzanie grzejnika czy chociaż ciepły. ja miałem w garażu grzejnik mimo że w domu to i tak go rozerwało. |
|||
|
||||
gmaj22
|
starplus napisał » 2022-01-09 10:44 Najtaniej grzejnik i zawór termostatyczny przy nim. Ustawisz sobie temperaturę w garażu i tyle. Bez zbędnych bajerów, prosto i skutecznie A jeśli garaż jest blisko kotłowni, to odpowiednie podłaczenie takiego grzejnika załatwia sprawę ochrony powrotu |
|||
|
||||
wkulop
|
A jest sens ogrzewania garażu wolnostojącego, ale tzw. blaszaka? Co prawda jest ocieplony styropianem a na spodzie beton, ale jednak blacha to blacha i nie wiem czy całe ciepło zaraz by nie uciekło
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
@wkulop dlaczego odkopujesz stare wątki? To już trzeci a dopiero co zarejestrowałeś się na forum.
|
|||