Forum Nowa usługa Aplikacja Android - powiadomienia PUSH Subskrybuj | ||||
|
||||
PrzemekP
![]() |
leON22 napisał » 2021-12-17 15:12 Może jakieś info jak to ma działać, thx ![]() W momencie gdy wystąpi alarm na sterowniku zostanie wysłane powiadomienie z aplikacji - pojawi się dźwięk, wibracja, ikona na pasku |
|||
|
||||
slawtaz
![]() |
A jakiś PUSH, że zostało 5% w zasobniku ?
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
slawtaz napisał » 2021-12-17 19:44 A jakiś PUSH, że zostało 5% w zasobniku ? Nie, tylko standardowe alarmy. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
leON22 mam najnowszą wersję z Google Play, udostępniony Twój sterownik i plan widzę.
Co do wiadomości PUSH to są wiadomości wysyłane przez zainstalowaną aplikację. Na takiej samej zasadzie jak masz powiadomienie o nowej poczcie. Jest to kolejny kanał powiadomień. |
|||
|
||||
slawtaz
![]() |
Dostałem dzisiaj dwa PUSHe o pustym zasobniku. Zapewne jeden na wystąpienie alarmu, a drugi na ustąpienie. Niestety treść obu taka sama, więc trochę to myli.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
leON22 napisał » 2021-12-18 09:01 Ok, faktycznie Plan jest widoczny, widocznie wczoraj klikałem nie w tą zakładkę ![]() ![]() ![]() Jak usuniesz wpis z numerem telefonu z konfiguracji powiadomień - przestaną przychodzić SMS. Wiadomości PUSH są to wiadomości wysyłane przez aplikacje - bezpłatne. dodane 2021-12-20 08:16 slawtaz napisał » 2021-12-19 10:01 Dostałem dzisiaj dwa PUSHe o pustym zasobniku. Zapewne jeden na wystąpienie alarmu, a drugi na ustąpienie. Niestety treść obu taka sama, więc trochę to myli. OK, dzięki za informacje - cały czas będziemy te wiadomości rozwijać. dodane 2021-12-20 09:11 cosnekjr napisał » 2021-12-17 21:37 Jestem chętny. Zawsze warto wypróbować czegoś nowego Powiadomienia włączone - sprawdź czy masz najnowszą wersję aplikacji. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Od teraz można sobie włączyć powiadomienia PUSH dla swojego sterownika. ![]() Aby była jasność: TYLKO właściciel może włączyć powiadomienia PUSH dla swojego sterownika i TYLKO będzie dostawał powiadomienia PUSH od sterowników których jest właścicielem. Sterowniki udostępnione (niezależnie od przyznanego dostępu) nie będą wysyłały powiadomień PUSH. |
|||
|
||||
Zdenek
![]() |
Wczoraj w nocy skończył się pellet w zasobniku a komunikatu PUSH nie dostałem mimo że na sterowniku był alarm "Nieudane rozpalanie" i "Pusty zasobnik"! Mam włączone komunikaty PUSH i nie działają.
W telefonie aplikacja ma włączone powiadomienia. Jakaś rada? |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
Zdenek
![]() |
Tak. To wszystko było zaznaczone już wcześniej jako powiadomienia na email i przychodziło a podczas gdy włączyłem powiadomienia sms i PUSH coś w sterowniku się pokotwiło
![]() Opisywałem to w temacie "Problem z aktualnymi statystykami oraz wykresami" na drugi dzień wszystko wróciło do normy ale jak widać jeśli chodzi o alarmy to raczej lipa! Dziś próbowałem sprawdzić i edytować listę alarmów ale w ogóle się nie wyświetlała (jakby jej nie było) więc usunąłem wszystkie rekordy w Powiadomieniach i na nowo włączyłem sms, ustawiłem listę alarmów i włączyłem PUSCH. Mam nadzieję że teraz wszystko się naprawi samo jak ostatnio ![]() No i dalej lipa z PUSH ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
Zdenek
![]() |
leON22 napisał » 2022-01-15 15:17 Cześć. A powiadomienie PUSH przychodzi od razu czy z jakąś zwłoką? dodane 2022-01-15 15:52Nic z tego nie będzie ![]() Po wywołaniu alarmu przyszedł tylko email ![]() Że nie przyszedł sms to rozumiem bo jest płatny ale PUSH miał być darmowy ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Oba powiadomienia przyszły z ok. minutową zwłoką.
|
|||
|
||||
Zdenek
![]() |
Już staję na uszach
![]() I to samo po usunięciu alarmu na sterowniku! Wygląda na to że w tym jednym telefonie apka coś próbuje wysłać ale się zawiesza i przestaje działać! Najlepsze jest to że to najstarszy fon ![]() POMOCY ![]() dodane 2022-01-15 18:50 ![]() |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Sprawdzimy.
Czy wysyłasz Zgłoszenie błędu w momencie wystąpienia ? |
|||
|
||||
Zdenek
![]() |
PrzemekP napisał » 2022-01-16 14:06 Sprawdzimy. Czy wysyłasz Zgłoszenie błędu w momencie wystąpienia ? Witam. Za bardzo nie rozumiem pytania. Ten komunikat z zrzutu ekranu występuje gdzieś około minuty po wystąpienia alarmu sterownika, a ja zaraz po wyświetleniu tego na ekranie fona "zgłosiłem" przyciskając na pole "Zgłoś" ![]() W sumie nie wiem czy Ci o to chodziło ale zgłosiłem to chyba trzykrotnie ![]() Dziwi mnie tylko że jedynie najstarszy fon "jakoś" reaguje a nowsze normalnie null. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Dokładnie o to mi chodziło - czy klikasz przycisk Zgłoś. Jutro sprawdzimy w zgłoszeniach aplikacji i poszukamy rozwiązania.
|
|||
|
||||
Zdenek
![]() |
PrzemekP napisał » 2022-01-16 16:52 Dokładnie o to mi chodziło - czy klikasz przycisk Zgłoś. Jutro sprawdzimy w zgłoszeniach aplikacji i poszukamy rozwiązania. Joo ![]() Dzięki. ![]() dodane 2022-01-16 20:58A do pewności jeszcze dzisiaj się "pobawię " w wywoływanie alarmów ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
@wiki i @Gorzyczki13 możecie dołączyć kiedy tylko chcecie ![]() PrzemekP napisał » 2022-01-04 13:24
Od teraz można sobie włączyć powiadomienia PUSH dla swojego sterownika. ![]() Aby była jasność: TYLKO właściciel może włączyć powiadomienia PUSH dla swojego sterownika i TYLKO będzie dostawał powiadomienia PUSH od sterowników których jest właścicielem. Sterowniki udostępnione (niezależnie od przyznanego dostępu) nie będą wysyłały powiadomień PUSH. |
|||