Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
Forum eCoal.pl v3.5 Piec wygasza się co parę dni Subskrybuj | ||||
|
||||
cosnekjr
![]() |
Witam,
Tak jak w temacie. Walczę już z tym problemem od kilku tyg. Piec wygasza się w podtrzymaniu. Zmieniam czas postoju podajnika z 38min do 30min. Przy 38 min Piec przeszedł w trym alarmowy a kopczyk sie zapadł. Proszę o poradę czy zmiana czasu przerwy to dobry kierunek? |
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
Wygląd jakby mu węgla zabrakło. Grzeje i nagle przestaje.
Inną sprawą są bardzo duże skoki temperatury kotła. ![]() Jak dla mnie, to nie jest zdrowe dla kotła, ale może bardziej doświadczeni palacze się wypowiedzą. Wczoraj minimum 37 stopni, maksimum 77. ![]() Włącza się zabezpieczenie przy 75 stopniach i nadmiar ciepła trafia do bojlera. |
|||
|
||||
Dziadek78
![]() |
Cześć,proponowałbym powrót do ustawień fabrycznych,i spróbować na spalaniu retortowy-ecoal.
Ja mam kocioł M 20 ,dom dwupiętrowy nieocieplony o powierzchni grzewczej 170 m, stara otwarta instalacja ,palę w trybie ręcznym . Może moje ustawienia okażą się pomocne. Pozdr |
|||
|
||||
cosnekjr
![]() |
MateoKoc napisał » 2021-11-30 22:46 Wygląd jakby mu węgla zabrakło. Grzeje i nagle przestaje. Inną sprawą są bardzo duże skoki temperatury kotła. ![]() Jak dla mnie, to nie jest zdrowe dla kotła, ale może bardziej doświadczeni palacze się wypowiedzą. Wczoraj minimum 37 stopni, maksimum 77. ![]() Włącza się zabezpieczenie przy 75 stopniach i nadmiar ciepła trafia do bojlera. Mam włączoną ochronę powrotu przez pompę CWU. To może dlatego takie skoki. W tamtym roku caly czas ładnie się paliło a teraz co kilka dni wygasza się. Zmieniłem też w podtrzymaniu liczbę powtórzeń na 3 |
|||