Forum  eCoal.pl v3.5  Internet Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2021-11-24 19:17
  laki88 Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
Witam. Mam taki problem od wczoraj. Sterownik połączony już od roku z internetem a kilkanascie razy w ciągu dnia wyskakuje komunikat ,,urządzenie nie podłączone,,  
2021-11-24 19:33
  ven Posts: 653 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Twój sterownik bardzo często rozłącza się z naszym serwerem. Czy masz stabilne łącze z internetem ?
2021-11-24 19:38
  laki88 Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
Tak. Net śmiga cały czas w domu nie ma żadnego problemu. A ze sterownikiem od wczoraj taki problem. 
2021-11-24 19:45
  ven Posts: 653 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
W momencie kiedy się rozłączy następnym razem sprawdź proszę czy sterownik odpowiada na polecenie ping.
Czyli jak nie będzie dostępny na platformie wykonaj w konsoli ping ipsterownika i daj znać czy odpowie.

2021-11-24 19:52
  laki88 Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
A tak troszkę łopatolgicznie można ? 😅 Nie bardzo wiem o co chodzi 
2021-11-24 20:08
  Pewu87 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Mam podobny problem i też od wczoraj. Pisze, że jestem offline, a nic nie zmieniałem w ostatnim czasie. Router działa na pewno bo może się połączyć przez wi-fi z moim telefonem.
2021-11-24 20:16
  ven Posts: 653 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM

Start -> uruchom wpisz cmd.exe enter
i wykonaj w tym oknie ping i ip sterownika. Nr IP odczytasz z panelu sterownika. 


dostaniesz 2 odpowiedzi albo:
Reply from ip: Destination host unreachable.
albo
Reply from ip: bytes=32 time=63ms TTL=255


dodane 2021-11-24 20:16
Pewu87 napisał » 2021-11-24 20:08
Mam podobny problem i też od wczoraj. Pisze, że jestem offline, a nic nie zmieniałem w ostatnim czasie. Router działa na pewno bo może się połączyć przez wi-fi z moim telefonem.

Przejdź na nową usługę zdalnego dostępu. Tutaj masz instrukcję:
https://esterownik.pl/forum/posty,5659/migracja-na-nowa-usluge


2021-11-24 20:22
  laki88 Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
A z poziomu telefonu można to wykonać? Bo dostęp do kompa mam narazie ograniczony. 
2021-11-24 21:27
  Pewu87 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję ven. Pomogło
2021-11-25 07:33
  ven Posts: 653 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
laki88 napisał » 2021-11-24 20:22
A z poziomu telefonu można to wykonać? Bo dostęp do kompa mam narazie ograniczony. 

Sprawdź czy możesz wejść na stronę www sterownika wpisując jego numer ip w przeglądarce.

2021-11-25 08:27
  ethan89 Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
Mam tak samo. Wczoraj odpalony piec na swiezo działał i mial podane ID sterownika. Po 2 godzinach pokazuje ID sterownika 0 i brak połaczenia z internetem.
2021-11-25 16:07
  laki88 Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
Urządzenie nie jest teraz podłączone. 
dodane 2021-11-25 16:07
2021-11-25 16:17
  Bogusinek Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Mam podobnie tylko ja wpisuje ciągle login i hasło. Parę razy już tak było po wpisaniu nie ma przekierowania tylko znowu podaj login i hasło.
2021-11-25 17:21
  ven Posts: 653 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
laki88 napisał » 2021-11-25 16:07
Urządzenie nie jest teraz podłączone. 
dodane 2021-11-25 16:07

Taka sytuacja oznacza że coś masz nie tak z połączeniem między sterownikiem a routerem. 
Nie masz dostępu do sterownika nawet lokalnie w swojej sieci Lan.

Twój sterownik jest wpięty bezpośrednio do routera ? W ruterze święcą się diody dla portu do którego wpięty jest sterownik ?




dodane 2021-11-25 17:21
Bogusinek napisał » 2021-11-25 16:17
Mam podobnie tylko ja wpisuje ciągle login i hasło. Parę razy już tak było po wpisaniu nie ma przekierowania tylko znowu podaj login i hasło.

Twój sterownik jest online.
2021-11-25 17:26
  laki88 Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
Sterownik mam podpięty do takiego sprzętu jak na zdj. Od roku działało bez zarzutu do dnia wczorajszego 
dodane 2021-11-25 17:26
dodane 2021-11-25 17:26
2021-11-25 17:31
  ven Posts: 653 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
nie bardzo wiem jak ci pomóc, ale ewidentnie jest problem z tym połączeniem.
2021-11-25 17:38
  masterwang Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Też mam problem z połączeniem od wczoraj. Cały czas wszystko fajnie działało a od wczoraj nie mogłem się do pieca połączyć. Więc go usunałem z konta a teraz nawet go dodać nie umiem. Piec widzę tylko w aplikacji jak połączę sie pod tą samą sieć LAN
2021-11-25 17:42
  laki88 Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
Z tego co czytam to coraz więcej osób ma problem z połączeniem. Caly poprzedni sezon było ok a nagle z dnia na dzień jest problem. To chyba raczej nie z mojej strony skoro net śmiga bez problemu. 
2021-11-25 17:54
  ven Posts: 653 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
laki88 napisał » 2021-11-25 17:42
Z tego co czytam to coraz więcej osób ma problem z połączeniem. Caly poprzedni sezon było ok a nagle z dnia na dzień jest problem. To chyba raczej nie z mojej strony skoro net śmiga bez problemu. 
Ten test pokazał że nie masz połączenia między komputerem a sterownikiem, nawet bez Internetu to połączenie powinno być. 



dodane 2021-11-25 17:54
masterwang napisał » 2021-11-25 17:38
Też mam problem z połączeniem od wczoraj. Cały czas wszystko fajnie działało a od wczoraj nie mogłem się do pieca połączyć. Więc go usunałem z konta a teraz nawet go dodać nie umiem. Piec widzę tylko w aplikacji jak połączę sie pod tą samą sieć LAN
Spróbuj dodać jeszcze raz a potem przenieść się na nowy serwer.


2021-11-25 17:59
  masterwang Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Właśnie, że teraz w ogóle tego pieca mi nie chce dodać. Wchodzę na IP pieca loguje się root root. Dodaje piec na eSterownik i wyskakuje taki komunikat „ Urządzenie nie zostało znalezione. Sprawdź czy jest podłączone”. Połączenie z internet jest . Problem taki od dwóch dni. Cały czas wszystko fajnie działało. 
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: danielp01, Dar30, jack26_2005, jurkus, koperniczek7, rmichonski, robokoss, TomFa, Tuko, wasikpol, wujek22