Forum eCoal.pl v3.5 Internet Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
laki88
|
Witam. Mam taki problem od wczoraj. Sterownik połączony już od roku z internetem a kilkanascie razy w ciągu dnia wyskakuje komunikat ,,urządzenie nie podłączone,,
|
|||
|
||||
ven
|
Twój sterownik bardzo często rozłącza się z naszym serwerem. Czy masz stabilne łącze z internetem ?
|
|||
|
||||
laki88
|
Tak. Net śmiga cały czas w domu nie ma żadnego problemu. A ze sterownikiem od wczoraj taki problem.
|
|||
|
||||
ven
|
W momencie kiedy się rozłączy następnym razem sprawdź proszę czy sterownik odpowiada na polecenie ping.
Czyli jak nie będzie dostępny na platformie wykonaj w konsoli ping ipsterownika i daj znać czy odpowie. |
|||
|
||||
laki88
|
A tak troszkę łopatolgicznie można ? 😅 Nie bardzo wiem o co chodzi
|
|||
|
||||
Pewu87
|
Mam podobny problem i też od wczoraj. Pisze, że jestem offline, a nic nie zmieniałem w ostatnim czasie. Router działa na pewno bo może się połączyć przez wi-fi z moim telefonem.
|
|||
|
||||
ven
|
Start -> uruchom wpisz cmd.exe enter i wykonaj w tym oknie ping i ip sterownika. Nr IP odczytasz z panelu sterownika. dostaniesz 2 odpowiedzi albo: Reply from ip: Destination host unreachable. albo Reply from ip: bytes=32 time=63ms TTL=255 dodane 2021-11-24 20:16 Pewu87 napisał » 2021-11-24 20:08 Mam podobny problem i też od wczoraj. Pisze, że jestem offline, a nic nie zmieniałem w ostatnim czasie. Router działa na pewno bo może się połączyć przez wi-fi z moim telefonem. Przejdź na nową usługę zdalnego dostępu. Tutaj masz instrukcję: https://esterownik.pl/forum/posty,5659/migracja-na-nowa-usluge |
|||
|
||||
laki88
|
A z poziomu telefonu można to wykonać? Bo dostęp do kompa mam narazie ograniczony.
|
|||
|
||||
Pewu87
|
Dziękuję ven. Pomogło
|
|||
|
||||
ven
|
laki88 napisał » 2021-11-24 20:22 A z poziomu telefonu można to wykonać? Bo dostęp do kompa mam narazie ograniczony. Sprawdź czy możesz wejść na stronę www sterownika wpisując jego numer ip w przeglądarce. |
|||
|
||||
ethan89
|
Mam tak samo. Wczoraj odpalony piec na swiezo działał i mial podane ID sterownika. Po 2 godzinach pokazuje ID sterownika 0 i brak połaczenia z internetem.
|
|||
|
||||
laki88
|
||||
|
||||
Bogusinek
|
Mam podobnie tylko ja wpisuje ciągle login i hasło. Parę razy już tak było po wpisaniu nie ma przekierowania tylko znowu podaj login i hasło.
|
|||
|
||||
ven
|
laki88 napisał » 2021-11-25 16:07 Taka sytuacja oznacza że coś masz nie tak z połączeniem między sterownikiem a routerem. Nie masz dostępu do sterownika nawet lokalnie w swojej sieci Lan. Twój sterownik jest wpięty bezpośrednio do routera ? W ruterze święcą się diody dla portu do którego wpięty jest sterownik ? dodane 2021-11-25 17:21 Bogusinek napisał » 2021-11-25 16:17 Mam podobnie tylko ja wpisuje ciągle login i hasło. Parę razy już tak było po wpisaniu nie ma przekierowania tylko znowu podaj login i hasło. Twój sterownik jest online. |
|||
|
||||
laki88
|
||||
|
||||
ven
|
nie bardzo wiem jak ci pomóc, ale ewidentnie jest problem z tym połączeniem.
|
|||
|
||||
masterwang
|
Też mam problem z połączeniem od wczoraj. Cały czas wszystko fajnie działało a od wczoraj nie mogłem się do pieca połączyć. Więc go usunałem z konta a teraz nawet go dodać nie umiem. Piec widzę tylko w aplikacji jak połączę sie pod tą samą sieć LAN
|
|||
|
||||
laki88
|
Z tego co czytam to coraz więcej osób ma problem z połączeniem. Caly poprzedni sezon było ok a nagle z dnia na dzień jest problem. To chyba raczej nie z mojej strony skoro net śmiga bez problemu.
|
|||
|
||||
ven
|
laki88 napisał » 2021-11-25 17:42 Ten test pokazał że nie masz połączenia między komputerem a sterownikiem, nawet bez Internetu to połączenie powinno być. Z tego co czytam to coraz więcej osób ma problem z połączeniem. Caly poprzedni sezon było ok a nagle z dnia na dzień jest problem. To chyba raczej nie z mojej strony skoro net śmiga bez problemu. dodane 2021-11-25 17:54 masterwang napisał » 2021-11-25 17:38 Spróbuj dodać jeszcze raz a potem przenieść się na nowy serwer.Też mam problem z połączeniem od wczoraj. Cały czas wszystko fajnie działało a od wczoraj nie mogłem się do pieca połączyć. Więc go usunałem z konta a teraz nawet go dodać nie umiem. Piec widzę tylko w aplikacji jak połączę sie pod tą samą sieć LAN |
|||
|
||||
masterwang
|
Właśnie, że teraz w ogóle tego pieca mi nie chce dodać. Wchodzę na IP pieca loguje się root root. Dodaje piec na eSterownik i wyskakuje taki komunikat „ Urządzenie nie zostało znalezione. Sprawdź czy jest podłączone”. Połączenie z internet jest . Problem taki od dwóch dni. Cały czas wszystko fajnie działało.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||