Forum  Defro Smart II  Aktualizacja oprogramowania do wersji 1.1.35.1 Subskrybuj
2021-11-24 12:02
  root Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Witam, po aktualizacji pieca (w nowej usłudze) do wersji 1.1.35.1 aplikacje mobilne (poprzednia wersja lokalnie i nowa) przy próbie połączenia z piecem wyłączają się bez żadnego komunikatu. 
Na marginesie, przydały się aktualny opis zmian w kolejnych wersjach oprogramowania bo śmierć wątku nastąpiła przy wersji 1.1.28.1
2021-11-24 12:07
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
root napisał » 2021-11-24 12:02

Witam, po aktualizacji pieca (w nowej usłudze) do wersji 1.1.35.1 aplikacje mobilne (poprzednia wersja lokalnie i nowa) przy próbie połączenia z piecem wyłączają się bez żadnego komunikatu. 
Na marginesie, przydały się aktualny opis zmian w kolejnych wersjach oprogramowania bo śmierć wątku nastąpiła przy wersji 1.1.28.1

Możesz sprecyzować jaka aplikacja ? Android ? iOS ?
2021-11-24 18:29
  root Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Android 11, Samsung S20, aplikacja "stara, działająca z nową usługą tylko lokalnie" Defro-Smart Mobile 1.0.5.1, nowa eSterownik.pl (działająca z nową usługą) 1.1.0.26
Do wczorajszej aktualizacji sterownika pieca obie działały prawidłowo. 
dodane 2021-11-24 18:29Problem występuje przy połączeniu lokalnym (piec i telefon w tej samej sieci).
2021-11-25 10:24
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
root napisał » 2021-11-24 18:29
Android 11, Samsung S20, aplikacja "stara, działająca z nową usługą tylko lokalnie" Defro-Smart Mobile 1.0.5.1, nowa eSterownik.pl (działająca z nową usługą) 1.1.0.26
Do wczorajszej aktualizacji sterownika pieca obie działały prawidłowo. 
dodane 2021-11-24 18:29Problem występuje przy połączeniu lokalnym (piec i telefon w tej samej sieci).

Pojawiła się nowa aktualizacja - powinna pojawić się ikona aktualizacji na stronie WWW 
2021-11-25 14:57
  root Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Dzięki za szybką reakcję. 
Po aktualizacji problem ustąpił. 
2021-11-30 19:09
  slawek75 Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Witam, ja w sprawie tej nowej aktualizacji 1,1,35,3. Wczoraj włączyłem aktualizację do nowej wersji i wystąpił problem,
najpierw aktualizacja niedokończona error, ale niby wszystko działało normalnie. Dzisiaj rano zimno w domu, w piecu się pali, ale nie działa pompa CO, w żaden sposób nie mogłem jej włączyć. Mam czujniki radiowe i na schemacie nie pokazywały temperatury ani wewnętrznej, ani zewnętrznej, mam też czujnik zewnętrzny przewodowy, na którego przełączyłem piec i dopiero pompa CO wystartowała. W pokojach czujniki radiowe pokazują temperaturę tylko na schemacie nie, to wina aktualizacji czy tego błędu co wyskoczył?
2021-11-30 19:17
  PrzemekP Posts: 1282 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Wraz z aktualizacją zmienił się sposób parowania czujników bezprzewodowych używanych jako czujnik temperatury zewnętrznej i czujników do obiegów COx.
Parujemy je w menu Pokoje -> Rozszerzenia -> tam wybieramy jako jaki czujnik chcemy sparować.
Przed parowaniem, należy usunąć je z pokoii.
2021-11-30 19:49
  slawek75 Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Wchodzę w Pokoje->Rozszerzenia i tam nic nie ma, puste pole, przed parowaniem usunąłem czujnik i nic to nie dało.
Users on-line: 32rs, brunon, czarnowiec1, Jaccyk, Jerzy1951, karkut4, Kiler5, lobuzzer, LukaszB, ogniwoekom, poslowicka, Rszwarc, sebikos, seq73, siasiu84, Waldek112, ZbynekBezdek