Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Brak dostępu do internetu Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
mjecoal
![]() |
ad1. docelowo- ale dlaczego teraz nie działa stary?
ad2. "starszych niż rok nie odzyskam? czy z karty sd jednak tak?" |
|||
|
||||
ven
![]() |
ad1. Prowadzimy różne prace serwisowe.
ad2. Na serwerze wykresy trzymane są przez rok, Na karcie SD w trybie lokalnym zostaną. |
|||
|
||||
mjecoal
![]() |
Dziękuję wszystkim, za pomoc. Pozdrawiam.
|
|||
|
||||
krzych_boch-og20
![]() |
Od kilku dni na starej wersji i w aplikacji brak statystyk i wykresów. Dzisiejszej nocy znikło wszystko i nie było możliwości się zalogowaę do urządzenia ani z poziomu strony ani z aplikacji dlatego skoro tak zachwalana jest nowa platforma chciałbym przejść na nową platformę i tu pytanie : Czy po przeniesieniu statystyki i wykresy nadpiszą się? Czy wszystko jest liczone od nowa?
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
krzych_boch-og20 napisał » 2021-11-17 10:44 Od kilku dni na starej wersji i w aplikacji brak statystyk i wykresów. Dzisiejszej nocy znikło wszystko i nie było możliwości się zalogowaę do urządzenia ani z poziomu strony ani z aplikacji dlatego skoro tak zachwalana jest nowa platforma chciałbym przejść na nową platformę i tu pytanie : Czy po przeniesieniu statystyki i wykresy nadpiszą się? Czy wszystko jest liczone od nowa? Kopiowane są wszystkie dane dotyczące statystyk - pozostają bez zmian. Wykresy - ostatnie 12 miesięcy jest kopiowanych na nową usługę. Nie ma potrzeby niczego dopisywać jeżeli chodzi o statystyki. Jedyną rzeczą którą trzeba uzupełnić to powiadomienia. |
|||
|
||||
Miros17
![]() |
mjecoal napisał » 2021-11-16 21:52 Reasumując: 1.migracja konieczna-stara strona działać nie będzie 2. wykresów np temperatur starszych niż rok nie odzyskam? czy z karty sd jednak tak? 3.czy jest uzasadnienie abym dodatkowo zrobił aktualizację - jak jest to można zrobić jeśli nic nie popsuje przeskok z 1.1.26.12 na obecny? Dziękuję za tak szybkie odpowiedzi to się chwali. 4. sterownik pinguje w sieci lokalnej a na routerze internet mam - sterownik jest w trybie offline - restart prądowy zrobiłem i nic nie dało. Jak rozwiązałęś problem z brakiem internetu w sterowniku bo mam identycznie ? Internet sprawdziłem na lapku, po podłączeniu przez Ethernet i wszystko ok a na sterowniku brak ;/ Mam Ogniwo Eko Plus + , sterownik Ecoal. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||