Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Nowe oprogramowanie nie widzi czujników temperatury Subskrybuj | ||||
|
||||
falcon32
![]() |
Zainstalowałem nową wersję oprogramowania do 1.1.35.0 i w schemacie i jak i w telefonie zniknęła mi temperatura zewnętrzna (BT2 1.4) i wewnętrzna CO1 (BT1 (1.17) mimo tego ,że czujniki nadal są widoczne w pokojach i pokazują temperaturę jak to naprawić ?
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Opis zmian wersji 1.1.35.0
Jeśli wcześniej czujnik radiowy był sparowany do pokoju a pokój przypisany do obwodu COx jako czujnik pokojowy, należy w pierwszej kolejności usunąć pokój a dopiero później sparować czujnik ponownie przez panel LCD lub stronę eSterownik: Pokoje-Rozszerzenia |
|||
|
||||
falcon32
![]() |
Zrobiłem tak jak napisałeś niestety nadal sterownik nie widzi tych czujników.
|
|||
|
||||
Walter
![]() |
falcon32 napisał » 2021-10-30 08:54 Zrobiłem tak jak napisałeś niestety nadal sterownik nie widzi tych czujników. Czujnik temperatury dodaj przez rozszerzenie po przez przeglądarkę, a czujniki pokojowe- załóż pokoje i dodaj przez parowanie, wtedy temperatura zew. pojawi ci się na schemacie i aplikacji. Mam stary model sterownika( ten ziolone podświetlenie) czy do tego będzie też dostępna aktualizacja 11.35.00? Ja nie mam jej dostępnej. |
|||
|
||||
KKIMCZ
![]() |
Mam wersję 1.1.34.30 i nie mam ikonki dla nowej wersji 1.1.35.00. Kiedy będzie ogólnie dostępna?
|
|||
|
||||
adzik
![]() |
Jak to jest z tym czujnikiem radiowym? Ja umiem przypisać albo jako pokój albo jak rozszerzenie dla CO1. Nie można tego razem sparować?
dodane 2021-11-03 20:51 KKIMCZ napisał » 2021-11-02 15:43 Mam wersję 1.1.34.30 i nie mam ikonki dla nowej wersji 1.1.35.00. Kiedy będzie ogólnie dostępna? U mnie jest tak samo. Nie mogę jeszcze zaktualizować do najnowszej wersji. Aktualizacja mi się nie wyświetla. dodane 2021-11-08 09:54 KKIMCZ napisał » 2021-11-02 15:43 Mam wersję 1.1.34.30 i nie mam ikonki dla nowej wersji 1.1.35.00. Kiedy będzie ogólnie dostępna? Dzięki kolegom z forum udało mi się zaktualizować do wersji 11.35. tzn. trzeba wejść na sterownik po adresie IP i tam wykonać aktualizacje. Tak samo jak na początku parowałeś urządzenie. U mnie poszło bez problemów. Natomiast dlaczego nie miałem ikonki automatycznej aktualizacji tego nie wiem. |
|||