Forum eSterownik.pl temperatura min 42 Subskrybuj | ||||
|
||||
TomaszDanel
|
witam wszyskich mam pytanko nie umie nastawić pica na niższa temperaturę ni 42 stopnie dlaczego ?
|
|||
|
||||
leON22
|
Dlatego , że to najniższa możliwa temp. zadana kotła. Pewnie za gorąco w domu Nie dziwię się , u mnie na kotle 60st , za zaworem 4D 35st , na zew. 9.5st a w domu 24st Takie cuda panie
|
|||
|
||||
juzo
|
Dołóż do instalacji zawór 4D, komfort utrzymania temperatury w domu jest olbrzymi. Ewentualnie zainstaluj głowice na grzejnikach tylko zostaw jakieś bez głowic np. w łazience/kach żeby nadmiar ciepła miał gdzie uciec.
|
|||
|
||||
leON22
|
Tak na poważnie, to przy obecnych Twoich ustawieniach, nie ustawisz nawet tego minimum 42st
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
TomaszDanel napisał » 2021-10-27 17:15 witam wszyskich mam pytanko nie umie nastawić pica na niższa temperaturę ni 42 stopnie dlaczego ? Co do temperatur, to przywołam instrukcję obsługi: "W celu ochrony kotła przed korozją niskotemperaturową należy utrzymywać na kotle temperaturę co najmniej 60 °C. Temperaturę wody powracającej do kotła powyżej 50 °C. W tym celu zaleca się zamontować w układzie zawory termostatyczne lub systemy mieszające np: pompę mieszającą lub zawór mieszający." Zastanów się, czy na pewno chcesz mieć tak niską temperaturę kotła. |
|||