Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum bruli.pl Sterownik bruli nie można uruchomić Subskrybuj | ||||
|
||||
cmskier
![]() |
Witam kolegów, mam wersje oprogramowania 0.1.17.22 (ostatnia aktualizacja w 2009 r.)od jakiegoś czasu po wyłączeniu prądu sterownik wyświetlał napis Loading... i dalej nie startował lub uruchamiał się ale nie było danych w stronie web.
Na ogół wystarczyło ponownie wyłączyć i włączyć i wszystko było OK. Dziś sterownik nadszedł moment krytyczny i sterownik albo pozostaje na napisie Loading.. i dlaej nic się nie dzieje albo się restartuje i sytuacja się powtarza. Po dłuższym wyłączeniu czasami migną temperatury (tak jak by wystartował) i ponownie Loading, często również w sterowniku zapala się (na środku płyty głównej) czerwona dioda i słychać klapanie przekaźnika. Próba wgrania nowego oprogramowania się nie udaje ponieważ sterownik nie odpowiada, wyczyszczenie karty (jak również załadowanie nowej) nic nie daje. Proszę o pomoc i podpowiedź co może być przyczyna i jak można to naprawić?
|
|||
|
||||
slaw007
![]() |
Miałem podobne objawy ostatniej zimy z ECoal z 2012 roku. Na początek wyciągnąłem kartę SD i pomogło na tydzień czy dwa.
Potem musiałem odłączyć moduł internetowy i zadziałało. Nie czekając na dalsze objawy wymieniłem kondensator, podłączyłem wszystko i śmiga. W zasadzie śmigało, bo trzy tygodnie temu OEP 25 został odłączony. |
|||
|
||||
cmskier
![]() |
Dzięki za info, kartę już wyjmowałem nie pomogło. Na chwilę obecną po nie wiadomo której próbie wystartował ale pewnie do pierwszego zaniku prądu i sytuacja się powtórzy.
Sprawdzę ten kondensator może to on. |
|||
|
||||
slaw007
![]() |
||||
|
||||
cmskier
![]() |
Potwierdzam wymiana kondensatora załatwiła sprawę, sterownik hula aż miło. Dziękuję za pomoc.
|
|||