Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  Pello v3.5  Błędy w Sterowniku. Subskrybuj
2021-09-10 12:24
  Bioly41 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Cześć. Chciałbym zgłosić na forum problem ze sterownikiem. Pompa CWU załącza się niezależnie od ustawienia temp. załączania pomp. Zgłaszałem już ten problem mailowo, dostałem tylko odpowiedź żeby sterownik zaktualizować, ale aktualizacji przeprowadzić u mnie się nie da. Na tym kontakt się urwał. Druga sprawa to pytanie z mojej strony czy nie można by zrobić tak aby po przejściu z trybu automatycznego na ręczny, pracującą pompa CO wyłączała się poniżej zadanej temp włączania? Aktualnie działa to tak, że pompa ta pracuje cały czas aż do ręcznego wyłączenia. Wersja sterownika 1.1.33.38 
Z innej beczki. Czy to forum w ogóle żyje? Mam tutaj drugie konto - Bioly40. Próbowałem dodawac posty, tematy ale nie pojawiają się one na forum. 
2021-09-10 12:52
  PrzemekP Posts: 1041 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Bioly41 napisał » 2021-09-10 12:24

Z innej beczki. Czy to forum w ogóle żyje? Mam tutaj drugie konto - Bioly40. Próbowałem dodawac posty, tematy ale nie pojawiają się one na forum. 

Konto zostało założone z adresu IP które jest na czarnej liście - z automatu dostało moderację postów - posty nie pojawiały się na forum.
2021-09-10 13:03
  Bioly41 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
A to ciekawe jak moje IP znalazło się na czarnej liście skoro nigdy nie miałem tu konta. Da się coś z tym zrobić? 
2021-09-10 13:20
  PrzemekP Posts: 1041 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Bioly41 napisał » 2021-09-10 13:03
A to ciekawe jak moje IP znalazło się na czarnej liście skoro nigdy nie miałem tu konta. Da się coś z tym zrobić? 

A masz stały adres IP ? Z tego co widzę to konto Bioly40 zakładałeś z innego IP niż Bioly41. Tamto było na czarnej liście i tak wyszło.
Żeby uściślić - nie ma czarnej listy IP jako takiej. Sprawdzamy skąd zgłasza się dane IP i jeżeli jest to jakieś egzotyczne miejsce to użytkownik ma moderację z automatu.
2021-09-10 13:24
  Bioly41 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Tamto zakładałem z domu, mam stałe IP. To dzisiejsze w pracy. Dobra, czyli tamto konto usuwam a przypisuje urządzenie do tego. A czy to mogło blokować także aktualizacje sterownika? 
2021-09-10 13:27
  PrzemekP Posts: 1041 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Bioly41 napisał » 2021-09-10 13:24
Tamto zakładałem z domu, mam stałe IP. To dzisiejsze w pracy. Dobra, czyli tamto konto usuwam a przypisuje urządzenie do tego. A czy to mogło blokować także aktualizacje sterownika? 

Nie, tylko i wyłącznie blokuje użytkowników na forum.
Users on-line: bartus825, BBasiek32a, chemik-c1, Czarny, janwyszecki, michalcz, mirek65, ochen30, pabloc15d, seneka72