Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eSterownik.pl Co wgrać na kartę SD? eCoal v2.4 Subskrybuj | ||||
|
||||
matzim95
![]() |
Cześć!
W zeszłym tygodniu totalnie padła mi karta SD w sterowniku. Kupiłem i wymieniłem na nową, jednak nie działała ani lokalna strona, ani wykresy. Pobrałem updater, jednak podczas prób wgrywania zawsze wyskakuje jakiś błąd jak na obrazku poniżej: Próbowałem też pobrać plik zip i rozpakowałem jego zawartość na karcie SD, ale to nic nie pomogło. Kartę oczywiście wcześniej formatowałem (FAT32). Co robię nie tak? Pozdrawiam
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Na nową kartę możesz skopiować dane ze starej, jeżeli jest taka możliwość. Jak się nie da to nic więcej nie trzeba wgrywać.
|
|||
|
||||
krzy
![]() |
Wygląda na brak możliwości zapisu. Karta nie jest przypadkiem za duża? Jeśli chodzi o formatowanie to polecam "raspberry Pi Imager". W opcji Operating System wybierz Erase.
|
|||
|
||||
matzim95
![]() |
Mały update: generalnie karta po sformatowaniu działa około godziny - dwóch, to znaczy normalnie zaczynają się tworzyć na niej wykresy, można wgrać stronę itd. Jednak po upływie tego czasu nagle wszystko przestaje działać :(
Karta 8 GB, formatowanie narzędziem o którym mówi krzy daje ten sam efekt. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Sprawdzałeś stan baterii na płycie głównej może to ona daje oznaki jej niedługiego końca
![]() |
|||
|
||||
matzim95
![]() |
Sterownik był zmieniany z wersji 2.1 do 2.4 (wymieniana cała płytka) miesiąc temu
dodane 2021-05-31 13:06Wymiana karty na mniejszą (2GB) rozwiązała wszystkie problemy ![]() A wgrać wystarczy wypakowaną zawartość archiwum, wtedy strona lokalna normalnie działa |
|||