Forum eCoal.pl v3.5 Temperatura za zaworem Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Rybki
|
leON22 pomógł i rozwiązał problem temperatury zaworu. Pisaliśmy PW później telefonicznie już dawal wskazówki. Profesjonalne porady, za które bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że wkrótce rozwiąże problem wysokiej temperatury podajnika, a czasem dokupie drugi czujnik temperatury i będę mógł skorzystać z zadeklarowanej pomocy leONa22 w podpięciu go. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
leON22
|
Łukasz , nie ma za co Z tą wysoką temp. podajnika w kotłach RBR ( nie wiem czy we wszystkich , bo takowego nie posiadam , a szkoda ) jest problem , ktoś kiedyś go tu rozwiązał . Nie wiem, czy do końca , może się odezwie pewny
tommyp2 napisał » 2018-10-30 13:01
Ok, dzięki za radę, podejdę do tematu jeszcze raz od początku. Mój problem jest taki, że podajnik grzeje się podczas dłuższej pracy, a przy takiej pracy jak teraz jest w miarę ok. Cały cyrk zaczyna się podczas dłuższej pracy, a dlatego już jestem chory przed sezonem. Ok ustawiam według porady i czekam... dodane 2018-09-26 15:09Witam panowie, problem został rozwiązany, że ktoś ma ochotę zgadnąć co było przyczyną? 😉😉😉 dodane 2018-10-07 19:05Niestety po dwóch dniach normalnej pracy problem powrócił... Dziś podczas pracy znów temp. podajnika 72 stopnie... Otworzyłem całkowicie wyczystkę i przez parę dni kociołek chodził normalnie potem znowu jakąś porażka ... Panowie macie jakiejkolwiek pomysły ?? dodane 2018-10-25 12:09Kolego vmilo czy możesz napisać w jakim kotle masz zamontowany ten palnik? dodane 2018-10-30 13:01A więc, aby zakończyć temat może komuś się przyda... Opanowałem nieco tan palnik, ale pomogło jedynie wyciągnięcie szamotu z kociołka, teraz temp. przy długim odstawieniu ok. 60 stopni. Wygląda na to, że działał on jak coś w rodzaju bufora, po odstawieniu nagrzany szamot podbijał temp. palnika, który jest z żeliwa i bardzo łapał temp. Powodowało to również przebijanie temp. zadanej. Teraz jest o wiele lepiej. Pozdrawiam. Chciałem jeszcze PODZIEKOWAĆ wszystkim, którzy udzielali się w wątku : szczególnie koledze vmilo i leON22 |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||