Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Czy ktoś próbował zmienić palnik w eMce na inny? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
No i ? Chodzi na sporej mocy. Ot i zagadka. Widać że dawno wy...łeś ten durny ruszt, a paliwo całkiem spoko. Ciekawe jak długo będziesz w stanie je kupować. Marek.. mi się nie chce, ale jak ktoś gaworzy że burner jest OK, to mi żyła wyłazi.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Cobra89 napisał » 2021-02-06 22:02 Prosze bardzo tak pali u mnie https://youtu.be/Lodqjd-fD7U i czego wiecej chcieć |
|||
|
||||
Walter
![]() |
verb napisał » 2021-02-06 18:56
Jak czytam, że w burnerze ktoś ma popiół "jak z papierosa" to śmiać się chce. To najgorszy palnik jaki można mieć, ale czemu nie, możecie się oszukiwać hehe. Wymiana na bartora, czy małą ekoenergię nie jest skomplikowana: napęd pasuje, mocowanie do kotła - niewielki problem. Zasobnik - trzeba dorobić ramkę. Jak ktoś umie coś uciąć, pospawać to z palcem w nosie. Jak ktoś nie umie, to pozostaje mu bator + plus zamówiona ramka (robią). I bator i ekoenergia to dobre palniki, radzą sobie sporo lepiej niż to gówno z ICHPW. Kolego, kiedyś gdzieś tu udostępniłem zdjęcie popielnika, osobiście mi zwisa co kto myśli, wiem co mam, i nie mam zamiaru tu nikogo na siłę przekonywać, wiem tylko tyle że popielnik wymieniam co 3-4 tygodnie, bo mam jeszcze jeden na podmianę. Co do spalin to dokładnie takie były, żadne kieszenie, jazda cały czas w automacie, na ścianach komina skraplała się woda, gdyby nie komin z cegły to paliłbym grenpalem. Póki co palę wesołą groszek 2 w zimie, a w lecie karlik i mi to pasuje. W przyszłości przejdę na gaz plus pompa ciepła+PV. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
verb napisał » 2021-02-06 22:12 No i ? Chodzi na sporej mocy. Ot i zagadka. Widać że dawno wy...łeś ten durny ruszt, a paliwo całkiem spoko. Ciekawe jak długo będziesz w stanie je kupować. Marek.. mi się nie chce, ale jak ktoś gaworzy że burner jest OK, to mi żyła wyłazi. Potwierdzam , że spalanie w moim "Burku" jest ![]() |
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
![]() |
makog napisał » 2021-02-06 21:36 Za satrych dobrych czasow byl tu moj post wraz z fotami i dokladnym opisem co i jak zrobic aby wsadzic ekoenergie ale moze tez byc batory zamiast brunera-s, niestety pewnego dnia zostal ocenzurowany i wywalony z tego forum, az sie dziwie Romkowi ze chce sie mu tu jeszcze pisac heh :(. Jednak na miejscu autora postu meczyl bym ogniwo w celu kupna palnika z eco plus + pasuje bez zadnych przeróbek. Ja sobie radzę z burnerem i nie mam potrzeby wymiany, zakładałem wątek z ciekawości i z tego samego powodu dzwoniłem do ogniwa dodane 2021-02-07 00:54https://youtu.be/jX4hAOTbxuw dodane 2021-02-07 00:55 leON22 napisał » 2021-02-06 22:59 verb napisał » 2021-02-06 22:12 No i ? Chodzi na sporej mocy. Ot i zagadka. Widać że dawno wy...łeś ten durny ruszt, a paliwo całkiem spoko. Ciekawe jak długo będziesz w stanie je kupować. Marek.. mi się nie chce, ale jak ktoś gaworzy że burner jest OK, to mi żyła wyłazi. Potwierdzam , że spalanie w moim "Burku" jest ![]() ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
I żeby nie było, nie napisałem tego specjalnie żeby komuś "żyła wylazła"
![]() ![]() PS. Po ostatnich testach z deflektorem ceramicznym i bez odczucia są mieszane, a dokładnie na plus bez... ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Jeden na 100 fiacików zamykał licznik. Inne można było regulować, a i tak efekty marne.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Podobnie jak na 10-ciu rudych , 11-tu jest wrednych
![]() |
|||
|
||||
ramzes28
![]() |
Witam
Jestem zainteresowany wymianą palnika w Ogniwo Eko plus M 20kw czy jest już ktoś kto wymienił na inny palnik w tym modelu tu z forum ten palnik? |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Do tej pory jadę na "Burku" i jestem zadowolony
![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||