Forum bruli.pl v3.5 Synchronizacja czasu Subskrybuj | ||||
|
||||
piotrek83
|
Bardzo proszę o informację jak wygląda synchronizacja czasu w bruli?
Występuje u mnie opóźnienie o ok. 4 min. Restarty sterownika nie pomagają? Co jest źródłem czasu dla sterownika? Czy można wpisać swój serwer ntp, albo ustawić czas ręcznie? Proszę o pomoc, pozdrawiam.
|
|||
|
||||
slaw007
|
A czasem nie przycisk "Synchronizuje datę i czas" synchronizuję datę i czas?
|
|||
|
||||
piotrek83
|
A gdzie jest owy przycisk bo nie znalazłem? Ustawiłem czas ręcznie z poziomu sterownika, synchronizacji z czasem z internetu nie znalazłem.
|
|||
|
||||
slaw007
|
A ten sterownik w ogóle ma obsługę synchronizacji z serwerami NTP?
Raczej synchronizacja czasu z komputerem. |
|||
|
||||
leON22
|
@piotrek83 sprawdź stan baterii w sterowniku , która jest odpowiedzialna między innymi za czas i podtrzymanie pamięci
|
|||
|
||||
piotrek83
|
slaw007 napisał » 2021-01-07 23:25 A ten sterownik w ogóle ma obsługę synchronizacji z serwerami NTP? Raczej synchronizacja czasu z komputerem. Zgodnie z instrukcja jest wpis, że gdy sterownik podłączony jest z internetem czas pobierany jest z serwera sntp, stąd moje pytanie. leON22 napisał » 2021-01-09 14:02 @piotrek83 sprawdź stan baterii w sterowniku , która jest odpowiedzialna między innymi za czas i podtrzymanie pamięci A podpowiedz proszę jaki jest rodzaj baterii podtrzymaniowej na płycie głównej bo chciałbym sobie dzisiaj kupić jak pojadę z pracy. |
|||
|
||||
leON22
|
W eCoal3.5 jest 3V - CR1220 , myślę że bruli ma taką samą
|
|||