Forum  eCoal.pl v3.5  Czujnik temperatury zewnętrznej Subskrybuj
2020-12-23 20:04
  ranwood Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Witam
Dziś podłączyłem w/w czujnik typu kty-81-210 który był dołączony do pieca no i sterownik go nie widzi,wpiełem go według instrukcji .Sprawdziłem przejście miernikiem wskazało 1579 ohm czyli tu jest wszystko ok,na panelu ustawiłem czujnik temp. zewn. na tak i dalej nic ,na panelu chmurka i trzy kreski czyli jak mówi instrukcja obsługi czujnik nie został podłączony.
Zadziałało ale z radiowym czujnikiem temp.
2020-12-24 07:00
  Yreku71 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Wykonaj restart sterownika. 
2020-12-24 11:51
  ranwood Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Wyłączałem sterownik kilka razy i nic nie pomagało,wolałbym czujnik na kablu tylko ze ten nie działa.
2020-12-24 12:25
  Yreku71 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
W ustawieniach: Kocioł/Tryb pracy, regulator pogodowy- wybrać czujnik na płytce. Może  tak spróbuj.
Kabel ok?
 
2020-12-24 13:02
  ranwood Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Yreku71 napisał » 2020-12-24 12:25
W ustawieniach: Kocioł/Tryb pracy, regulator pogodowy- wybrać czujnik na płytce. Może  tak spróbuj.
Kabel ok?
 
Dzięki za sugestie tylko powiedz mi jeszcze gdzie w ustawieniach szukać tego wyboru na ten właśnie czujnik.


Kocioł ten użytkuje drugi miesiąc ,dużo czytam i nie wszystko jeszcze znajduje.

2020-12-25 07:23
  Yreku71 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
2020-12-25 09:09
  ranwood Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Dzięki Yreku71,zacznę od tego że jestem laikiem w tych sprawach I widzę ze dostęp do tych opcji jest z poziomu aplikacji ,czyli sterownik pieca musi być połączony z internetem i tu mam problem,niemogę sterownika połączyć z moim routerem TL-WR820N,po wpięciu kabla do gniazdka i do sterownika te dwie diody przy gniazdku sterownika nawet nie mrugną,

2020-12-25 10:33
  Yreku71 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Przeszukaj forum tu jest kopalnia wiedzy, znajdziesz tu odpowiedź jak uruchomić Internet, lub instrukcję sterownika. Teraz jestem w pracy i nie mogę sprawdzić czy jest możliwość ustawienia czujnika temperatury zewnętrznej z panela sterującego. 
2020-12-25 13:17
  ranwood Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Udało mi się połączyć sterownik z netem ,zainstalowałem aplikację eSterownik dla ipada i  Połączyłem je z kontem na esterowniki.
Wszedłem na stronę sterownika i  są tam tylko strona główna ,parametry ogólne, i wykresy,pytanie gdzie szukać stron z 

parametrami  jak choćby czujnik na płytce
2020-12-25 14:34
  Yreku71 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Dałeś DHCP włączone i zagrało? Teraz ustaw jak wyżej czujnik i powinno być ok. Opcja ustawienia. 
2020-12-25 20:52
  ranwood Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Dzięki Yreku71  wszystko gra łącznie z czujnikiem zewn. przewodowym
Pierwszy Problem był w gniazdku internetowym , rozpielem skrętke i połączyłem jeszcze raz w systemie B
Potem  DHCP na tak i zagrało
Jeszcze raz dzięki
Users on-line: aczamuni, Bolo123, BYSTRASIDZINA158, conandram, emes, erwinpaszek, Filip13, holyu, jankcy90, kolodpio75, Max321, ogien, ogniwowillowa23, Pamar, Pewu87, quadproficz, slawek75, Vitis, WojSub1558