Forum eCoal.pl v3.5 Duże zużycie węgla z spiekami i niedopałkami Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Nie rób ustawień fabrycznych, bo wsio się rozjedzie w pizdet. Na podtrzymanie masz czas, ogarniemy razem albo z kimś innym. Bojler masz duży / mały ?
|
|||
|
||||
Bolo123
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2020-11-19 13:37 Bojler mam 140lNie rób ustawień fabrycznych, bo wsio się rozjedzie w pizdet. Na podtrzymanie masz czas, ogarniemy razem albo z kimś innym. Bojler masz duży / mały ? dodane 2020-11-19 14:12A jutro wprowadzę te zmiany co tam wcześniej podałeś z tym czasem i temperatura pieca |
|||
|
||||
konto usunięte
|
OK, zobaczysz co i jak. Nikt Ci tu źle doradzał nie będzie, pamiętaj. Baniak masz średni, jak potrzeba dużo użytkowej (a tak wygląda po wykresach) to zadana 50-55st. PS: na podniesionym o 5% dmuchaniu, widać że kocioł ma już problem, a na razie jest ciepło... |
|||
|
||||
Bolo123
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2020-11-19 14:28 Rozumiem. Jutro zobaczę jak będzie sytuacja wyglądała i postaram się zastosować Twoje ustawienia i. Zobaczymy następnego dnia co by jeszce było by trzeba skonfigurować
OK, zobaczysz co i jak. Nikt Ci tu źle doradzał nie będzie, pamiętaj. Baniak masz średni, jak potrzeba dużo użytkowej (a tak wygląda po wykresach) to zadana 50-55st. PS: na podniesionym o 5% dmuchaniu, widać że kocioł ma już problem, a na razie jest ciepło... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
OK, byle spokojnie. Pomału sam połapiesz o co chodzi, i będziesz innym pomagał.
|
|||
|
||||
Bolo123
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2020-11-19 19:09 Na ten moment jest spora poprawa względem tego co było. Sporo mniej spieków. Jeszce widać niedopalonego węgla ale jest różnica. Ustawiłem już ten czas na 50s i temperaturę na 60st oraz dałem korektę dmuchawy na +3 bo jednak jeszce były niedopałki. OK, byle spokojnie. Pomału sam połapiesz o co chodzi, i będziesz innym pomagał. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Na Twój też już nie idzie wleźć. 4D po podniesieniu zadanej CO obniżył procenty otwarcia, idzie więcej na powrót ?
|
|||
|
||||
Bolo123
|
Inter-qrwa-nauta napisał » 2020-11-20 08:38 Jeśli chodzi o temperaturę powrotu to aktualnie jest 47st według oczywiście podglądu online ,Chyba nadal trochę za niska a dlaczego to nie wiem. Może rzeczywiście tą wodę trzeba dać na ok.50st bądź więcej choć te 40 jest wystarczające a 45 ustawiłem aby sprawdzić czy się cośpoprawi
Na Twój też już nie idzie wleźć. 4D po podniesieniu zadanej CO obniżył procenty otwarcia, idzie więcej na powrót ? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Poczekaj, aż będzie szło podglądać.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||