Forum eCoal.pl v3.5 Pomoc w ustawieniach Retorowy Grupowe Subskrybuj | ||||
|
||||
mus102
|
Witam wszystkich, zwracam się z prośbą o podpowiedź co do ustawień pracy kotła jako spalanie retotowy-grupowe.
Wcześniej miałem ustawiony na retorowy e-coal i jakoś to było, ale, że czytam i czytam forum i wszyscy zalecją ustawienie na spalanie grupowe to też tak zrobiłem, ale coś chyba robię źle bo kocioł nie umie wejść w tryb podtrzymania, labo jak już wejdzie to na krótki okres i znowu grzanie. Gdybym mógł prosić o jakieś podpowiedzi co do ustawień , byłbym wdzięczny. Dodam, że piec zamontowany jest w starym domu nie ocieplony, , dach też nie ocieplony, nowe okna i drzwi. Temp. w domu ustawiona na 23stopnie Powierzchnia domu około 200m2 Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc |
|||
|
||||
GREG1983
|
Wrzuć screena jakie masz ustawienia, będzie wszystkim forumowiczom łatwiej Ci doradzić
|
|||
|
||||
Arczi1996
|
Witam dołączam się do tematu, też mam taki problem ustawiona mam zadana na 56 stopni, piec Radko kiedy jest w trybie podtrzymania no i temperatura oscyluje od nawe niekiedy 48 do 63, histereze mam ustawiona na 1.2 stopnia. W czym rzecz?
|
|||
|
||||
ooshy
|
jak udostępnisz kocioł, to ktoś spojrzy i podpowie... w ciemno ciężko radzić.
|
|||
|
||||
Arczi1996
|
Zaznaczyłem w opcjach, że ma udostępnić kocioł, daj znać czy możesz zerknąć a jak nie to napisz co ustawić, żeby był widoczny
|
|||