Forum eSterownik.pl pytanie do tych co już zmienili palniki na batory 10 Subskrybuj | ||||
|
||||
saimon21
|
pytanie do was na jakich ustawieniach śmiagacie ?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Zainwestuj sobie w sterownik SKZP02, świetny ma automat i sprawdza się idealnie razem z batorym 10.
|
|||
|
||||
sebsa
|
Ponar 26kW z dołożonym Batorem10. Algorytm spalania grupowego. Moc 8/12 po 4 podania. Dmuchawa DMS32F. Nadmuch dla mocy max 39%. Dla mocy min 38%. Mam zamiar sprawdzić jeszcze pracę tego palnika na automacie.
|
|||
|
||||
saimon21
|
teraz włączyłem na automat jest lepiej, choć wrzuciłem miał to mi przesypało i nie wiem czy to wina miały czy może brudnego kotła
dodane 2020-10-19 11:00 esterowniksabaton napisał » 2020-10-17 16:16 Zainwestuj sobie w sterownik SKZP02, świetny ma automat i sprawdza się idealnie razem z batorym 10. nie che już inwestować w ten piec, chce aby w miarę jeszcze pochodził do czasu jak odłożę na coś nowego i pellet ( niestety fotowoltaiczna u mnie odpada ) |
|||
|
||||
konto usunięte
|
To weź sobie pompe ciepła a nie pellet, bo to w stylu zamienił stryjek... Weźmiesz sobie G12W i będziesz grzał w 2 taryfie.
|
|||
|
||||
saimon21
|
marcinbb napisał » 2020-10-19 11:03 To weź sobie pompe ciepła a nie pellet, bo to w stylu zamienił stryjek... Weźmiesz sobie G12W i będziesz grzał w 2 taryfie. u szwagra jest pelet 2 lata i dużo czyściej przyjemniej , i mniej roboty |
|||
|
||||
sebsa
|
saimon21 napisał » 2020-10-19 11:11 marcinbb napisał » 2020-10-19 11:03 To weź sobie pompe ciepła a nie pellet, bo to w stylu zamienił stryjek... Weźmiesz sobie G12W i będziesz grzał w 2 taryfie. u szwagra jest pelet 2 lata i dużo czyściej przyjemniej , i mniej roboty Dużo czyściej w porównaniu z węglem to na pewno. Ale nie ma co porównywać tego rozwiązania z PC |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Chyba 3 sezon palę w OEPie mieszanką pelletu i węgla czy czyściej tak mniej się kurzy przy piecu, ale czyszczenie tego radosnego tworu w postaci kotła za każdym razem mnie wkurza. Najpierw noszę opał do kotłowni, później ten sam opał noszę do kotła a na koniec spalony opał wynoszę do kontenera na śmieci później jeszcze muszę syf z OEPa wyjąć. Muszę składować opał, muszę mieć miejsce na kotłownie a wolał bym mieć saunę w miejscu OEPa czysto dla ciała i umysłu. Co zmieni kocioł na pellet - tylko tyle że będzie mniej kurzu w około kotła, cała reszta nadal pozostaje. |
|||