Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eSterownik.pl pytanie do tych co już zmienili palniki na batory 10 Subskrybuj | ||||
|
||||
saimon21
![]() |
pytanie do was na jakich ustawieniach śmiagacie ?
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Zainwestuj sobie w sterownik SKZP02, świetny ma automat i sprawdza się idealnie razem z batorym 10.
|
|||
|
||||
sebsa
![]() |
Ponar 26kW z dołożonym Batorem10. Algorytm spalania grupowego. Moc 8/12 po 4 podania. Dmuchawa DMS32F. Nadmuch dla mocy max 39%. Dla mocy min 38%. Mam zamiar sprawdzić jeszcze pracę tego palnika na automacie.
|
|||
|
||||
saimon21
![]() |
teraz włączyłem na automat jest lepiej, choć wrzuciłem miał to mi przesypało i nie wiem czy to wina miały czy może brudnego kotła
dodane 2020-10-19 11:00 esterowniksabaton napisał » 2020-10-17 16:16 Zainwestuj sobie w sterownik SKZP02, świetny ma automat i sprawdza się idealnie razem z batorym 10. nie che już inwestować w ten piec, chce aby w miarę jeszcze pochodził do czasu jak odłożę na coś nowego i pellet ( niestety fotowoltaiczna u mnie odpada ) |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
To weź sobie pompe ciepła a nie pellet, bo to w stylu zamienił stryjek... Weźmiesz sobie G12W i będziesz grzał w 2 taryfie.
|
|||
|
||||
saimon21
![]() |
marcinbb napisał » 2020-10-19 11:03 To weź sobie pompe ciepła a nie pellet, bo to w stylu zamienił stryjek... Weźmiesz sobie G12W i będziesz grzał w 2 taryfie. u szwagra jest pelet 2 lata i dużo czyściej przyjemniej , i mniej roboty |
|||
|
||||
sebsa
![]() |
saimon21 napisał » 2020-10-19 11:11 marcinbb napisał » 2020-10-19 11:03 To weź sobie pompe ciepła a nie pellet, bo to w stylu zamienił stryjek... Weźmiesz sobie G12W i będziesz grzał w 2 taryfie. u szwagra jest pelet 2 lata i dużo czyściej przyjemniej , i mniej roboty Dużo czyściej w porównaniu z węglem to na pewno. Ale nie ma co porównywać tego rozwiązania z PC |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Chyba 3 sezon palę w OEPie mieszanką pelletu i węgla czy czyściej tak mniej się kurzy przy piecu, ale czyszczenie tego radosnego tworu w postaci kotła za każdym razem mnie wkurza. Najpierw noszę opał do kotłowni, później ten sam opał noszę do kotła a na koniec spalony opał wynoszę do kontenera na śmieci później jeszcze muszę syf z OEPa wyjąć. Muszę składować opał, muszę mieć miejsce na kotłownie a wolał bym mieć saunę w miejscu OEPa czysto dla ciała i umysłu. Co zmieni kocioł na pellet - tylko tyle że będzie mniej kurzu w około kotła, cała reszta nadal pozostaje. |
|||