Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Ogniwo eko plus m14kw. Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
![]() |
Napisz ile masz pomp, czy tak jak na schemacie dwie ? Najlepiej zrób zdjęcie instalacji, bo już nie chce mi się z Tobą gadać, mam już prawie 38st
![]() |
|||
|
||||
laki88
![]() |
A czekaj na powrocie. Na powrocie to nie mam on mówił że nie trzeba bo to grawitacyjnie idzie. Dobrze mówię?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Taaa jak reszta wrzuć foty I wtedy pogadamy, pozdrawiam.
|
|||
|
||||
laki88
![]() |
Jakbyś mieszkał blisko to bym Ci wynagrodził złość 😁 mam jedną pompke co pcha na kaloryfery i tyle. Jesteś moją jedyna deska ratunku żeby coś z rtm zrobić narazie
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Nie jestem zły na Ciebie tylko na Twojego pseudo instalatora, nie dość że wkręcił Cię w jakiś dodatkowy, niepotrzebny sterownik to jeszcze olał ochronę powrotu, która jest warunkiem gwarancji DTRa
![]() ![]() |
|||
|
||||
laki88
![]() |
||||
|
||||
leON22
![]() |
Jak najbliżej króćca powrotu, tak żeby max przylegał do niego całą powierzchnią, czymś go zaizoluj żeby nie łapał temp. z zewnątrz
![]() |
|||
|
||||
laki88
![]() |
Ogarnę to jakoś jutro . Tylko że trtaz bez powrotu mam cały czas temp kotła prasowe taka sama jak temp za zaworem bo temp kotła nie osiagnie 60 stopni napewno i cały czas podajnik podaje. Może tak zostać czy ten czujnik już montować
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ok, to jak nie masz tego powrotu przez pompę mieszającą, to ją po prostu wyłącz ( ustawienia-funkcja pompy- dodatkowej- Wyłącz) Ochrona powrotu zawór 4D temp. min. 40 st
![]() dodane 2020-10-10 22:02Oczywiście czujnik powrotu zamontuj ![]() |
|||
|
||||
laki88
![]() |
Pompa dodatkowa wyłączona. Tylko nie wiem gdzie jest minimalna temperatura za zaworem. Bo mam opcje temp zadana za zaworem temp obniżona za zaworem i maksymalna temp za zaworem. Z minimalnych temperatur to mam tylko minimalna temp powrotu
dodane 2020-10-10 22:05Czujnik powrotu zamontowałem 👍 |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
laki88
![]() |
Kolorystycznie podchodzi pod mój 😂 to co ty abstynent? Że półka nie wytrzymała. Ustawiłem 40 stopni
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jak widzisz prawie same "kolory" , a ja preferuję czystą, dla niewtajemniczonych kolekcja Krysiak
![]() |
|||
|
||||
laki88
![]() |
Im ciemniejsza tym mniej głową bóli na drugi dzień. A jak swojskiego koloru wypijesz to będziesz jak młody bóg 😂 i co tam sądzisz o tym moim kotle będzie co z tego?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Będzie, jak "wody" przybędzie
![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
panwie 25 lat robie w tej branży jak ktoś pyta panie dobrą wódkę proszę to odpowiadam że nie ma takiej a jak pan chcę się w miarę dobrze czuć jutro to tylko nasza polska (najlepsza)a tak poważnie laki88 coś u siebie nie halo strasznie dużo pali ten kocioł a na zewnątrz jest dość ciepł
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
halo nie wiadomo ile pali, gość dopiero ogarnia temat
![]() |
|||
|
||||
laki88
![]() |
W jakiej branży pan robi 25 lat. Jak w branży alkoholoweej to tylko owoc przez destylator wody 😂 ja go dopiero dziś odpaliłem niech spali nawet 5 ton przez całą zimę ale może w następnym roku przy waszej pomocy spale 2 tony 👍
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
laki88 histereze kotła w grupowym ustaw na 0.2st dmucha dla 12kw 38% dla 16kw 40%
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
laki88 nie jestem panem tylko halo lub piotr działam w branży która zajmuje się głównie sprzedażą alkoholi czyli sklep ,leon 22 od dokładnie 17,13 dziś kolegi laki88 podajnik pracował 37 min u mnie teraz srednia na dobę to 26 min a u niego 6 godzin pracy 37 min a na zew.ciepło
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||