Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl v3.5  Pompa EUROTERM CFA 25-60 Subskrybuj
2020-10-05 21:25
  energotop Posts: 88 Ostrzeżenie: 0
Czy ktoś orientuje się co oznacza błąd E1  w wyżej wymienionej pompie. Niestety w instrukcji nie ma opisu  bledow. Zachowuje się trochę jakby poległ kondensator. Czasami się włączy, a przy "lekkiej pomocy" rusza. Puszcze jeszcze do elektryka niech prześwietli ale może ktoś coś wie?
2020-10-05 21:35
  sebsa Posts: 750 Ostrzeżenie: 0
Na 99% to to ta sama przypadłość co Grundfosach ALPHA. W ubiegłym roku rozbierałem swoją celem przepłukania. Odpowiednie filmiki na YT. Nie stała Ci ta pompa czasem jaś długi okres?
2020-10-05 21:37
  leON22 Posts: 5955 Ostrzeżenie: 3
Czyli zablokowany rotor albo syf w sitkach pewny Na elektrodzie gość opisuje podobny błąd E1 tylko z pompą IBO Beta - >>> E1
2020-10-06 13:09
  leon Posts: 575 Ostrzeżenie: 0

energotop Ja na Twoim miejscu sprawdził bym najpierw, łożyska w tej pompie.Ale to moja sugestia Cyt "Czasami się włączy, a przy "lekkiej pomocy" rusza" Może być któreś łożysko przytarte i stawiać opór ( jedno z dwóch łożysk)


dodane 2020-10-06 13:09https://www.google.com/search?q=rotor+w+pompie+obiegowej&client=firefox-b-d&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=MYD1iMuNoJ6uGM%252COsWKEyXDaXL9ZM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQPeKi6zg-K3tYR68UqxiTd8_RI7Q&sa=X&ved=2ahUKEwi61aKw55_sAhVRzqQKHVf6BBgQ9QF6BAgJEAY&biw=1536&bih=750#imgrc=MYD1iMuNoJ6uGM
2020-10-06 22:21
  energotop Posts: 88 Ostrzeżenie: 0
Rozebrałem ją. Wyczyściłem. Trochę syfu było ale niestety na to wygląda że łożysko wyklekotane. Na razie ruszyła i się kręci ale parę razy trzeba było "budzić".  Dzięki za podpowiedzi. 
Users on-line: artug, bogdan7711, derek71, dvd740, Franz, henlew, Koteldomasov130, volf64, wodna