Forum eCoal.pl v3.5 WiFi. Subskrybuj | ||||
|
||||
laki88
|
Witam. Jak podpiąć ten sterownik do internetu żebym miał wgląd np przez telefon. W kotłowni łapie mi sygnał sieci WiFi. Trzeba coś dokupić czy tylko kwestia ustawień. Jak wchodzę w internet na sterowniku to adres IP i reszta są już uzupełnione.
|
|||
|
||||
leON22
|
Musisz dokupić jakiś router z opcją client albo repeater sygnału wifi i dopiero kabelkiem do sterownika
|
|||
|
||||
laki88
|
||||
|
||||
leON22
|
Pewnie tak co to za model TP, czy ma wejście na kabel rj45?
|
|||
|
||||
laki88
|
TP-LINK TL-WA850RE posiada wejście
|
|||
|
||||
leON22
|
Będzie działał na 100%, podłącz do gniazdka w kotłowni, kabelkiem rj45 ze sterownikiem, skonfiguruj sieć, chyba że już to zrobiłeś wcześniej i ciesz się z dostępu do sterownika
|
|||
|
||||
laki88
|
Już działa. Dzięki wilekie😁 piec jeszcze nie rozpalony bo dopiero założony ale sieć już jest 😂 trtaz dopiero się zacznie😲
|
|||
|
||||
Karas64
|
Nie mogę połączyć się on line z piecem przez telefon_internet. Wcześniej miałem połączenie tylko przez lato nie wchodzilem
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Karas64 napisał » 2020-10-01 20:45 Nie mogę połączyć się on line z piecem przez telefon_internet. Wcześniej miałem połączenie tylko przez lato nie wchodzilem Jeżeli podasz więcej informacji na temat połączenia i ewentualnych zmian będzie łatwiej cokolwiek poradzić. |
|||
|
||||
Aderek
|
Odłącz i podłącz przewody,może się poluzowaly. Sprawdz na routerze, czy migaja diody na przewodzie od pieca.
|
|||
|
||||
Karas64
|
Witam. Miałem na telefonie możliwość sterowania a teraz nie mam. Internet i WiFi działa. Na sterowniku przy kablu od internetu dioda miga na zielono. Loguje się na e sterownik i wchodząc na ustawienia kręcą się takie bączki i nie wyświetla mi się cały układ. W marcu i kwietniu miałem wszystko.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Karas64 napisał » 2020-10-07 23:48 Witam. Miałem na telefonie możliwość sterowania a teraz nie mam. Internet i WiFi działa. Na sterowniku przy kablu od internetu dioda miga na zielono. Loguje się na e sterownik i wchodząc na ustawienia kręcą się takie bączki i nie wyświetla mi się cały układ. W marcu i kwietniu miałem wszystko. Sterownik nie ma połączenia z serwerem. Należy sprawdzić ustawienia IP/Maska/Brama. Czy coś się zmieniło w urządzeniach sieciowych ? |
|||
|
||||
Marius
|
Witam.Mam taki sam wzmacniacz Tp link i nie mogę się połączyć ze sterownikiem.Czy muszę zmieniać w sterowniku IP,Brama, czy samo się automatycznie zmieni.Internet dochodzi do wzmacniacza tyle że pokazuje mi jedną kreskę zasięgu?
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Marius napisał » 2021-01-23 20:27 Witam.Mam taki sam wzmacniacz Tp link i nie mogę się połączyć ze sterownikiem.Czy muszę zmieniać w sterowniku IP,Brama, czy samo się automatycznie zmieni.Internet dochodzi do wzmacniacza tyle że pokazuje mi jedną kreskę zasięgu? Napisz coś więcej o sterowniku, która wersja sterownika, czy diody przy porcie Ethernet po podłączeniu do TpLinka mrugają / świecą / nie świecą ?? |
|||
|
||||
Marius
|
Sterownik to eCoal v3.5 co do podświetlenia diody ethernet to się właśnie nie świeci,nie wiem czy po podłączeniu kabla powinna się zaświecić czy w ustawieniach wzmacniacza muszę coś zmienić,albo może kabel zepsuty?
|
|||
|
||||
leON22
|
Nie zepsuty tzn. dobry Marius sory , że się czepiam ale mówi Ci coś podwójne zaprzeczenie
"Nie nie nie nienawidzę Szefa" PS. Pomarańczowa ma świecić ciągle , zielona mruga |
|||