Forum eSterownik.pl Otwieranie zaworu 4d w CO1 w trybie latro Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Nie ma za co, cieszę się że mogłem pomóc
|
|||
|
||||
GrzPal
|
Witam, kolejna prośba o pomoc, od wczorajszego dnia do dzisiaj (nic praktycznie nie zmieniając w ustawieniach oprócz dmuchawy i zmniejszenia czasu podtrzymania) w piecu robi się "ciemno". Co może być przyczyną, jak wszystko do tej pory pięknie śmigało ? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
leON22
|
GrzyPal, piszesz że "nic praktycznie nie zmieniałeś oprócz dmuchawy i zmniejszenia czasu podtrzymania" wyciągnij wnioski
dodane 2020-09-26 13:05PS. Na Twoim miejscu w podtrzymaniu skróciłbym czas postoju do 40min , czas pracy 10s , dmuchawa 38% |
|||
|
||||
GrzPal
|
Dzięki leON22, wprowadzone - zobaczymy
dodane 2020-09-27 11:42Śmiga na teraz, że HEJ Trochę zmian wprowadziłem, mianowicie tryb; zima, temperatura kotła: 59 °C, Moc max 16kW, moc dmuchawy 40%, ilość powtórzeń 6. Wypala bardzo dobrze, kopczyk też wygląda bardzo dobrze. Zastanawiam się czy w tym trybie pracy, nie spróbować zwiększyć mu czasu postoju podajnika do pierwotnych 50 min i czasu pracy podajnika do 20 sek.. |
|||
|
||||
leon
|
Troszkę za długa przerwa według mnie,wszystko zależy czym palisz i jaka kaloryczność
|
|||
|
||||
GrzPal
|
Ekogroszek Skarbek, kaloryczność napisana 27-28 MJ/kg
|
|||
|
||||
leon
|
Z tym węglem co podałeś to został bym na tych parametrach co leON22 Ci napisał,co bym zmienił to z 10s,dał bym 8s a resztę bym zostawił
|
|||
|
||||
GrzPal
|
OK, dziękuję za podwodzi
|
|||
|
||||
leon
|
GrzPal ale zwracaj uwagę na paleniskoczkoczkoczkoczkoczkoczkoczkoczkoczko
|
|||
|
||||
GrzPal
|
OK dzięki
dodane 2020-10-13 15:16Witam, nie chce iść na łatwiznę i ciągle pytać no ale cóż mi pozostaje Piec ładnie wypalał w trybie lato, po zmianie na tryb zima, zaczął robić "kalafiory" zwiększyłem moc dmuchawy ale widzę, że jest znacznie gorzej, więc dzisiaj zmniejszyłem. Czy ilość powtórzeń czy czas postoju w trybie zima ma tutaj jakieś znaczenie ? dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam dodane 2020-10-13 15:18Na obecną chwilę mam ta samą dostawę węgla co wykorzystywana była w lecie jak i obecnie. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||