Forum Pello v3.5 Kawałki pelletu w popielniku Subskrybuj | ||||
|
||||
piotrmorka
|
Witam!
Proszę o pomoc kogoś bardziej ogarniętego w temacie piecyków ponieważ ja od jakiegoś czasu po przejściu pieca na tryb letni nie daję sobię rady z kawałkami pelletu jakie znajduję w popielniku. Nie było z tym problemu w trybie zimowym - teraz zauważyłem że piec często ma tryb wygaszania. Podejrzewam że sprawa się ma jedynie w ustawieniach (może nadmuchu, podawania?) aby czysty pellet nie spadał wraz z popiołem. Proszę zerknąć na moje ustawienia i małą poradę. PS. Dzięki Wiciu za wcześniejsze wskazówki - dużo mi pomogłeś.
|
|||
|
||||
Wiciu9
|
Nie znam dokładnie palników peletowych ale na jakiejś mocy dmucha być morze za mocno w stosunku do podanej dawki i wydmuchuje pelet . Ewentualnie dmucha zbyt mocno przy wygaszaniu .
|
|||
|
||||
piotrmorka
|
Właśnie zmniejszyłem o 10% siłę dmuchawy przy wygaszaniu.
Dodatkowo zwiększyłem odstęp między czyszczeniem. Zobaczę jak teraz będzie się zachowywał piec. Co do mocy i dmuchania to raczej nie to Wiciu - w zimę modulował od największej do najmnejszej zadanej i nic takiego się nie pojawiało. Cześć. dodane 2020-06-09 21:26Info z dzisiaj. Pelletu jest znacznie mniej ale mino wszystko moim zdaniem nie powinno być wcale. Jakieś dodatkowe podpowiedzi? |
|||