Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
Forum eCoal.pl v3.5 Blondynka prosi o pomoc przy czujniki zewnetrznym Subskrybuj | ||||
|
||||
Bolko20
![]() |
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i bardzo prosze o pomoc. Dziś połączyłam czujnik zewnętrzny temperatury do mojego ogniwa gdyżdużo pali a jak jest ciepło to nie musi
![]() Niestety po wpisaniu tych wartości przy temperaturze 8 stopni na dworze temperatura za zaworem 34 stopnie a przy 7 stopniach na dworze 32 stopnie za zaworem. Czy ktoś może mi pomóc
![]() |
|||
|
||||
tomek2019
![]() |
W ustawieniach zaworu 4d dać max kąt otwarcia zaworu na 55%, czujnika w pokoju Pani chyba nie ma więc w ustawianiach CO typ obwodu tylko na pompa i zawór 4d (bez regulatora pokojowego). Pozatym proszę włączyć pogodowke to zobaczymy co się będzie działo.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Aniu trzeba przesunąć delikatnie krzywą grzania dla "pogodówki" za zaworem 4d ( -10st/45st dla +10st/35st ) i ją włączyć ale nie podoba mi się czas otwarcia Twojego zaworu 270s , czy to jest zgodne z jego specyfikacją ? Co to za zawór ? Histerezę jego pracy ustaw na 1 st . Co do ustawień trybu auto lato to wystarczy wybrać taki tryb w ustawieniach Kocioł/Tryb pracy - Auto-Lato temp.16st , histereza 0.5st , reszta jak radzi @tomek2019
![]() |
|||
|
||||
Bolko20
![]() |
Dziekuje bardzo za rady. Pozmieniałam to co doradziliście. Troche w ustawienia grzebałam na jesieni ale ogólnie nie było czasu - teraz jest sporo trzeba w domu siedzieć. Siłownik mam Afriso ARM343. Teraz patrzę że on ma 120s. Chyba
![]() ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Bolko20 napisał » 2020-03-13 20:19 Wszystkim tak kręcisz ? Proponuję na początek lekturę instrukcji obsługi sterownika Siłownik mam Afriso ARM343. Teraz patrzę że on ma 120s. Chyba ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
janjan
![]() |
W ustawieniach zaworu 4d dać max kąt otwarcia zaworu na 55% , wytłumaczcie mi koledzy w jakim celu zmniejsza się kąt otwarcia zaworu? i jeszcze jedno pytanie dlaczego ze wzrostem temp.na zewnątrz w moich wykresach robi się wielki pierdo..ik?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
A co tu tłumaczyć , przecież to logiczne , żeby ograniczyć zakres pracy zaworu 4D w celu ustabilizowania jego pracy i kotła
![]() Ania co to za Ogniwo ![]() dodane 2020-03-13 21:33PS. Widzę również ,że bawiłaś się programatorem temp.za zaworem ( ustawienia temp.obnizonej ) możesz o nim zapomnieć , bo to działa dopiero z podłączonym czujnikiem temp.wew. a Ty go nie posiadasz ![]() ![]() |
|||
|
||||
Bolko20
![]() |
Witam ponownie wszystkim kręcę i dopiero jak zepsuje czytam instrukcję niestety
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Nie napisałem, że “jesteś całkiem do niczego“, jesteś jedną z nielicznych kobiet na tym forum dlatego wielki szacun
![]() ![]() |
|||
|
||||
Bolko20
![]() |
Dziękuję wszystkim za pomoc wszystko działa w jak najlepszym porządku. Pozdrawiam Ania
|
|||