Forum eCoal.pl v3.5 Zrzut do excel Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
6h057
|
Witam wszystkich.
Czy jest może jakaś możliwość aby zrzucić z aplikacji ecoal dane wyświetlane na kafelkach? Może być do pliku tekstowego, schowka lub gdziekolwiek aby poprostu można było gromadzić sobie te dane raz na jakiś czas. A drugie pytanie, to czy jest możliwość odczytać wartość z czujnika temp. wewnętrznej? Nie widzę ani na piecu ani w aplikacji, a "Temperatura wewn. CO1" nic nie pokazuje. |
|||
|
||||
leON22
|
Ad.2 ) Rozumiem , że czujnik temp.wew. masz zainstalowany ? Jak tak to musisz go dodać do obwodu CO1 - Ustawienia - Typ obwodu - Pompa CO+reg.pokojowy , Typ reg.pokojowego - Czujnik temp
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Te dane mozesz odczytac z wykresów. Danego dnia o danej godzinie.
|
|||
|
||||
pawel3
|
Wykresy są również rejestrowane na karcie SD. Można to odczytać. Dane są zapisywane w CSV w katalogu ARCH.
dodane 2019-12-19 14:48Proszę sterownik podłączyć do internetu i go udostępnić. Czujnik przypisać do danego obwodu. Zachęcamy do zastosowania czujnika radiowego bezprzewodowego link |
|||
|
||||
babaj
|
pawel3 napisał » 2019-12-19 14:48 Wykresy są również rejestrowane na karcie SD. Można to odczytać. Dane są zapisywane w CSV w katalogu ARCH. Czy można bezpiecznie wyjąć kartę w trakcie pracy kotła, czy trzeba go wyłączyć? |
|||
|
||||
pawel3
|
Dla twego bezpieczeństwa lepiej wyłączyć z prądu. Slot karty jest blisko włącznika, przewodów zasilających 🤔.
Bez karty sterownik będzie pracował z alarmem błąd/brak karty SD. |
|||
|
||||
babaj
|
Zadziałało to: http://IP-sterownika/arch/2019/10/arch08.dat
W sensie csv jest kluczem, czyli zadziałało to: http://IP-sterownika/arch/2019/12/arch20.csv Jeszcze tylko zostaje rozcyfrowanie godziny. A czy w jakimś pliku są zdarzenia, statystyki? dodane 2019-12-21 21:18 datetime rozcyfrowane, jest to Unix Time. Formuła do excela: =(((A2/60)/60)/24)+DATA(1970;1;1) - może się komuś przyda. |
|||
|
||||
6h057
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
leON22 - Faktycznie czujnik nie był włączony, teraz pokazuje odczyty. ES_Serwis - próbując utworzyć wykres aplikacja jakby się zawiesza babaj - dzięki za linka, takie dane wystarczą. Czy dane się nadpisują od najstarszych jak braknie pamięci na karcie? dodane 2019-12-22 14:33A tak przy okazji to gdzie można odczytać adres MAC sterownika? Chciałem zarezerwować IP ale nigdzie nie widzę MACa |
|||
|
||||
babaj
|
http://IP-sterownika/?state=home
|
|||
|
||||
6h057
|
||||
|
||||
pawel3
|
wyłącz antywirusa i będzie ok
|
|||
|
||||
6h057
|
||||
|
||||
pawel3
|
musisz robić według instrukcji. przecież już miałeś wyświetlaną stronę lokalną eCoal.pl3.5 tylko antywirus blokował załadowanie się dawnych. po wyłączeniu antywirusa powinieneś mieć kartę ✓dane podstawowe klikasz na ✓powiązanie z kontem eSterownik
|
|||
|
||||
6h057
|
No właśnie po kliknięciu w przycisk powiązania przenosi mnie na stronę i wyświetla taki komunikat. Robiłem według instrukcji
|
|||
|
||||
leON22
|
A dodałeś urządzenie ?
|
|||
|
||||
6h057
|
Ale gdzie i w jaki sposób? Próbuję je dodać i właśnie ten błąd pokazuje
|
|||
|
||||
pawel3
|
Link do instrukcji zrób według tego.
Gdyby był jakiś problem zawsze możesz skorzystać z wsparcia telefonicznego. |
|||
|
||||
6h057
|
Dzięki wszystkim. Już robiłem według tej instrukcji. Skontaktuję się z serwisem.
dodane 2020-01-03 18:53Jakby ktoś miał podobny problem to u mnie przyczyną było wyłączone DHCP na piecu, przez co sterownik nie pobierał sobie właściwych ustawień sieci i działał tylko w sieci lokalnej. |
|||
|
||||
pawel3
|
Wcześniej pokazywałes zdjęcie niepełnej załadowanej strony ecoal. 😕
DHCP miałeś na NIE. Więc wchodziłeś tylko lokalnie bez możliwości powiązania sterownika z platformą. Bardzo fajnie że się udało |
|||
|
||||
puter
|
Odświeżę temat to da się te dane jakoś wyeksportować? Powiedzmy co kilka minut. Chodzi mi dokładnie o to by można było odczytywać stan czujników.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||